Ce arată primele studii despre efectele Omicron. Cercetătorii din Africa de Sud au concluzii optimiste

Ultima actualizare:

    Cercetătorii au vești bune în ceea ce privește varianta Omicron Sursă foto: Profimedia
Cercetătorii au vești bune în ceea ce privește varianta Omicron Sursă foto: Profimedia

Cercetătorii din Africa de Sud vin cu vești bune privind noua tulpină a coronavirusului. Primele studii arată că deși mutațiile o fac să fie mai contagioasă, formele provocate de boală sunt unele mai ușoare.

O primă analiză a vizat pacienții internați într-un spital, confirmați cu SARS-COV-2, în perioada 14-29 noiembrie. Au fost 166 de pacienți în total, din care doar 20 la sută aveau peste 50 de ani. În urma studiului s-a constat că noua tulpină este mai transmisibilă în raport cu cele care au circulat până acum. Pe de altă parte, prezintă o formă mai ușoară și implicit o rată de deces mai mică.Specialiștii spun însă că, în perioada următoare, datele s-ar putea schimba, pentru că va fi urmărită evoluția pacienților pe perioade mai lungi de 14 zile.

Vaccinul, eficient în combaterea variantei Omicron

Cercetătorii vin și cu o altă veste bună. Există indicii potrivit cărora actualele vacciuri sunt eficiente pentru a combate formelegrae de boală.Emilian Popovici,vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, susține că deși concluziile sunt optimiste,fiind vorba despre studii preliminare, trebuie privite sub semnul „posibil” și „probabil”.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net