Misiune istorică: NASA a lansat cu succes în spațiu un echipaj uman cu o navă a companiei SpaceX

spacex-nasa-gettyimages-1236403254.jpg

Capsula Crew Dragon îi transportă pe astronauţii Bob Behnken şi Doug Hurley
foto: Guliver / GettyImages

NASA şi SpaceX au lansat sâmbătă, la ora 22.22 (ora României), în premieră, un echipaj uman la bordul capsulei Crew Dragon, dezvoltată de compania lui Elon Musk, către Staţia Spaţială Internaţională. Lansarea fusese programată iniţial pentru miercuri, 27 mai, dar vremea a fost nefavorabilă. Este prima dată în ultimii nouă ani când NASA trimite astronauţi pe orbită de pe teritoriul SUA.

Capsula Crew Dragon, propulsată de racheta Falcon 9, a fost lansată cu succes de la Centrul spaţial Kennedy din Florida, la ora 22.22, ora României. La bord sunt astronauţii Doug Hurley şi Robert Behnken. Este prima misiune de pe teritoriu american în nouă ani spre Staţia Spaţială Internaţională.

crew-dragon.jpg

Capsula Crew Dragon, în vârful rachetei Falcon 9
foto: NASA

Misiunea este crucială: primul zbor cu echipaj uman din Statele Unite după nouă ani şi primul încredinţat unei companii private.

În uralele care s-au auzit pe kilometri de pe litoralul Floridei, racheta Falcon 9, a companiei fondate de Elon Musk, a decolat la ora 22.22 ora României şi primele minute de zbor au fost fără probleme, potrivit transmisiei în direct a misiunii de către NASA.

elon-musk-gettyimages-1236085488.jpg

Elon Musk este fondatorul, directorul general și inginerul șef al SpaceX
foto: Guliver / GettyImages

Prima treaptă a rachetei s-a desprins cum a fost prevăzut, după două minute de zbor, în timp ce se îndrepta spre spaţiu cu aproape 4.000 de kilometri pe oră, în timp ce a doua treaptă a propulsat capsula Crew Dragon către destinaţie, Staţia Spaţială Internaţională.  

Citește și:

Elon Musk și iubita lui, Grimes, nevoiți să schimbe numele copilului lor

Cine este Elon Musk, miliardarul care vrea să colonizeze planeta Marte? Are o poveste extraordinară

 

Loading...

Citește și

  • Tom Cruise se lansează într-o adevărată ”misiune imposibilă”! El l-a convins pe miliardarul Elon Musk, fondatorul Tesla, să îi pună la dispoziţie o navă SpaceX care să îl ducă în Cosmos. Cruise vrea să facă un film artistic la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi să devină primul actor-astronaut din istorie.

  • Nava spațială Falcon 9 pregătită de lansare

    În plină pandemie de coronavirus, americanii nu pierd deloc vremea. Compania SpaceX a lui Elon Musk, în colaborare cu NASA, trimite sâmbătă, 30 mai, pe Stația Spațială Internațională, doi astronauți. Misiunea, care a fost amânată miercuri din cauza vremii nefavorabile, se numește Demo-2. Iată tot ce trebuie să știi despre despre racheta Falcon 9, capsula spațială Crew Dragon și echipaj.