Kim Jong Un ar fi participat la un eveniment public, spun surse oficiale nord-coreene

Ultima actualizare:

    Imagini cu Kim Jong-un la o fabrică au fost date publicitățiifoto: EPA-EFE
Imagini cu Kim Jong-un la o fabrică au fost date publicitățiifoto: EPA-EFE

După mai bine de două săptămâni de speculații în legătură cu starea de sănătate a liderului nord-coreean, în care s-a zvonit inclusiv că ar fi murit după o operație eșuată pe inimă, agenția oficială de presă din Coreea de Nord susține că Kim Jong Un și-ar fi reluat activitatea publică și ar fi tăiat panglica la inaugurarea unei fabrici de îngrășământ.

Reuters, preluat de News.ro, precizează că nu a putut verifica din surse independente informaţia difuzată de agenţia de presă nord-coreeană KCNA.

KCNA a transmis că Kim Jong Un (36 de ani) a tăiat panglica inaugurală în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri şi că toţi cei prezenţi la eveniment ”au izbucnit în urale furtunoase” pentru liderul suprem.

Ceremonia ar fi avut loc vineri
Ceremonia ar fi avut loc vineri

Liderul nord-coreean şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu linia de producţie a fabricii de îngrăşăminte, afirmând că aceasta are o contribuţie semnificativă la progresul industriei chimice a ţării şi la producerea de alimente, conform KCNA, citată de Reuters.

Kim Jong Un a fost însoţit de mai mulţi oficial de rang înalt, inclusiv de sora sa mai mică Kim Yo Jong.

Preşedintele SUA Donald Trump a declarat, după anunţul agenţiei de presă nord-coreene, că va avea ceva de spus despre liderul de la Phenian la momentul potrivit, precizează Reuters.

Kim Jong Un a lipsit de la ceremoniile pentru celebrarea bunicului său

Au existat speculaţii cu privire la starea de sănătate a lui Kim Jong Un după ce a lipsit de la ceremoniile organizate în 15 aprilie pentru celebrarea bunicului său Kim Il Sung, o sărbătoare foarte importantă în Coreea de Nord, când de obicei liderul de la Phenian vizitează mausoleul în care acesta se află. 

O publicație japoneză a anunțat că liderul nord-coreean s-ar afla în stare vegetativă după ce o operație de montare a unui stent a eșuat pentru că chirurgului i-ar fi tremurat mâinile. O televiziune din Hong Kong a anunțat apoi că Kim Jong Un ar fi murit, citând surse de rang înalt d ela Beijing.

Citește și:

Kim Jong Un s-ar fi ascuns într-un resort de lux, după operația la inimă! Imagini din satelit

Moartea liderului nord-coreean, infirmată de Coreea de Sud: «Kim Jong Un este în viață și bine»

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net