Moartea liderului nord-coreean, infirmată de Coreea de Sud: «Kim Jong Un este în viață și bine»

kim-jong-un_1.jpg

kim jong un
Informațiile oprivind starea de sănătate a lui Kim Jong Un sunt complet opuse, iar presa nord-coreeană refuză să ofere un răspuns clar

În urmă cu câteva zile au început să apară speculații potrivit cărăra liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a pierdut viața în urma unei intervenții pe cord desfășurate într-un mod nereușit. Presa din Japonia nu a fost atât de radicală și susține că Kim Jong-Un nu este mort, ci se află în stare vegetativă, iar presa din Coreea de Nord nu a dezvăluit nicio informație pe marginea acestui subiect. Iată că cea mai recentă veste vine din partea unui consilier al președinteului Moon Jae-in, liderul Coreei de Sud.

Moon Ching-in, consilier al președintelui Moon Jae-in, a făcut o serie de declarații prin care a subliniat că liderul nord-coreean este in viașă și se află în regiunea Wosan de la mijlocul lunii aprilie. Moon Chung-in, consilier al preşedintelui Moon Jae-in, a declarat: „Poziţia Guvernului nostru este fermă. Kim Jong Un este în viaţă şi bine. Se află în regiunea Wonsan din 13 aprilie. Nu au fost până acum detectate mişcări suspecte”, au fost spusele acestuia. 

kim-jong-un.jpg

kim jong un
Kim Jong Un a fost operat la inima la începutul lunii aprilie
Foto Gettyimages

Speculaţiile în legătură cu sănătatea lui Kim au apărut după ce el a lipsit de la sărbătoare organizată în cinstea bunicului său, pe 15 aprilie. Sărbătoarea aceasta era una de la care Kim Jong Un nu lipsise niciodată întrucât o considera deosebit de importantă pentru sine și pentru poporul pe care îl concude cu atât de multă asprime. 

Presa nord-coreeană păstrează tăcerea supra stării de sănătate a liderului 

Informațiile privind starea de sănătate a lui Kim Jong Un sunt contradictorii, iar Coreea de Nord se ferește să facă lumina asupra misterului. Este un lucru cunoscut faptul că în Coreea de Nord orice informație desore liderul statului este strict controlată înainte de a fi făcută publică.

sora_lui_kim.jpeg

sora kim jong un
Kim YO Jong, sora liderului nord-coreean, este un posibil succesor în eventualitatea în care moartea acestuia este confirmată în mod oficial
Foto Gettyimages

În plus, nu există o presă liberă, iar analiștii se bazează exclusiv pe mesajele transmise de către înregistrările video de propagansă pentru a găsi indicii care ar putea să ofere un răsoun întrebării care se află pe buzele tuturor în aceste zile. 

 

Citește și

Kim Jong-un, în stare vegetativă după operația la inimă? Ce spune presa japoneză

Kim Jong-un, pe patul de moarte? Oficiali americani: „A suferit o operație pe cord și este în stare critică”

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1