Guvernul libanez a decretat stare de urgenţă pentru două săptămâni în Beirut, în urma exploziilor

Ultima actualizare:

    A fost instaurată stare de urgență în Beirut, în urma exploziilor puternice de marți, 4 augustFoto: Twitter
A fost instaurată stare de urgență în Beirut, în urma exploziilor puternice de marți, 4 augustFoto: Twitter

În urma exploziilor de proporții care au zguduit capitala țării, provocând pagube uriașe, guvernul libanez a decretat miercuri, 5 august, stare de urgenţă timp de două săptămâni în oraşul Beirut, relatează AFP.

Anunțul a fost făcut de către ministrul informaţiei, Manal Abdel Samad, care a adăugat că „o putere militară supremă va fi imediat însărcinată cu prerogative în materie de securitate”.

De asemenea, guvernul libanez a cerut arestul la domiciliu pentru orice persoană implicată în depozitarea tonelor de nitrat de amoniu care s-au aflat la originea exploziilor enorme din portul Beirut.

Adresându-se puterii militare supreme care va răspunde de chestiunile de securitate în timpul stării de urgenţă, guvernul „cere arestul la domiciliu pentru orice persoană implicată în stocarea de amoniu” de la sosirea încărcăturii la Beirut în 2014 până la explozia de marţi, a mai spus ministrul informaţiei Oficialul libanez nu i-a numit totuşi pe aceşti responsabili și nu a furnizat alte detalii despre identitatea lor, informează Agerpres.O explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului, marți, 4 august. Cel puţin 100 de oameni au murit, iar 4.000 au fost răniţi. Spitalele sunt neîncăpătoare, iar oraşul arată mai rău ca după războiul civil dintre 1975 şi 1990.

image
image
image
image
image
image
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net