Guvernul libanez a decretat stare de urgenţă pentru două săptămâni în Beirut, în urma exploziilor

beirut.jpg

A fost instaurată stare de urgență în Beirut, în urma exploziilor puternice de marți, 4 august
Foto: Twitter

În urma exploziilor de proporții care au zguduit capitala țării, provocând pagube uriașe, guvernul libanez a decretat miercuri, 5 august, stare de urgenţă timp de două săptămâni în oraşul Beirut, relatează AFP.

Anunțul a fost făcut de către ministrul informaţiei, Manal Abdel Samad, care a adăugat că „o putere militară supremă va fi imediat însărcinată cu prerogative în materie de securitate”.

Stare de urgenţă pentru două săptămâni în Beirut

De asemenea, guvernul libanez a cerut arestul la domiciliu pentru orice persoană implicată în depozitarea tonelor de nitrat de amoniu care s-au aflat la originea exploziilor enorme din portul Beirut.

Adresându-se puterii militare supreme care va răspunde de chestiunile de securitate în timpul stării de urgenţă, guvernul „cere arestul la domiciliu pentru orice persoană implicată în stocarea de amoniu” de la sosirea încărcăturii la Beirut în 2014 până la explozia de marţi, a mai spus ministrul informaţiei Oficialul libanez nu i-a numit totuşi pe aceşti responsabili și nu a furnizat alte detalii despre identitatea lor, informează Agerpres.
O explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului, marți, 4 august. Cel puţin 100 de oameni au murit, iar 4.000 au fost răniţi. Spitalele sunt neîncăpătoare, iar oraşul arată mai rău ca după războiul civil dintre 1975 şi 1990.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1