VIDEO Cum s-a resimțit explozia din Beirut în casele oamenilor. Momente dramatice

Ultima actualizare:

    Foto Profimedia
Foto Profimedia

O explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului, marți, în contextul în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005. Cel puţin 100 de oameni au murit, iar 4.000 au fost răniţi. Spitalele sunt neîncăpătoare, iar oraşul arată mai rău ca după războiul civil dintre 1975 şi 1990.

Mai mulți libanezi au surprins pe cameră explozia care a distrus oraşul Beirut. Imaginile cumplite fac acum înconjurul lumii pe rețelele de socializare. În videourile realizate cu telefoanele mobile, oameni îngroziți se caută și se întreabă dacă sunt bine. Din imagini se vede cum unii au fost culcaţi la pământ de suflul exploziei. Ferestrele caselor şi blocurile sunt distruse, oameni se plimbă fără țintă printre ruine. Peisajul este unul al disperării.

Martorii de la fața locului spun că explozia a avut loc în zona portuară a orașului, iar alte informații neconfirmate spun că a avut loc și o a doua explozie. Într-o filmare postată pe rețelele sociale poate fi văzut un nor de fum în formă de ciupercă urmat de suflul exploziei.

Cel puţin 78 de morţi şi 4.000 de răniţi în urma exploziilor de la Beirut

UPDATE 5 august

  • ora 9.30: Numărul morților a trecut de 100.
  • ora 7.30 Potrivit unui bilanț provizoriu, cel puțin 78 de oameni au murit și mai mult de 4.000 au fost răniți în urma exploziilor din Beirut.
  • ora 6.00 Bilanțul provizoriu a crescut la 73 de morți și peste 3.700 de răniți. Zona portului este distrusă, iar preşedintele libanez vorbeşte despre 2750 de tone de nitrat de amoniu depozitate fără măsuri de securitate.

UPDATE 4 august, ora 23.00

Cel puţin 50 de morţi şi 2.750 de răniţi s-au înregistrat în urma exploziilor de la Beirut, potrivit unui bilanţ provizoriu al Ministerului Sănătăţii din Liban. 

Crucea Roşie libaneză a anunţat că spitalele din Beirut sunt excedate, numărul persoanelor rănite care solicită îngrijiri fiind extrem de mare.

De asemenea, Crucea Roşie a făcut apel la donarea de sânge. Exploziile violente din Beirut ar putea să fi fost cauzate de "materiale explozibile" confiscate şi stocate în depozit "de ani", a estimat marţi un înalt responsabil al securităţii. Explozia care a distrus cartierul portului din Beirut (Liban) a afectat mare parte din Capitală, cu clădiri distruse şi case prăbuşite.

Explozia din Beirut a făcut daune umane și materiale incredibile
Explozia din Beirut a făcut daune umane și materiale incredibile

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net