Franța în alertă! Un copil a murit din cauza unei maladii apropiate sindromului Kawaski. Alți 135 sunt bolnavi

Ultima actualizare:

    Sindromul inflamatoriu afectează copiii cu vârste între 5 și 18 anifoto: Shutterstock
Sindromul inflamatoriu afectează copiii cu vârste între 5 și 18 anifoto: Shutterstock

Vineri, 15 mai, șeful secției de pediatrie din cadrul Spitalului Universitar din Marsilia, Franța, a anunțat decesului unui copil de 9 ani din cauza ”unei afecțiuni neurologice asociate stopului cardiac”, o formă apropiată de sindromul Kawasaki. În ultimele săptămâni, în Franța au fost diagnosticați 135 de copii cu o afecțiune inflamatorie multisistemică, necesitând îngrijiri la Terapie Intensivă.

Copilul, care a murit din cauza unei " unei afecțiuni neurologice asociate stopului cardiac ", prezenta "o serologie care arăta că a fost în contact" cu coronavirusul, dar nu a dezvoltat simptome de COVID-19, a precizat pentru AFP profesorul Fabrice Michel, directorului secţiei de reanimare pediatrică la spitalul La Timone din Marsilia (sud-est), confirmând o informaţie publicată de cotidianul La Provence.

Copilul decedat, domiciliat în Marsilia, a prezentat "disconfort sever cu stop cardiac" la domiciliul său înainte de a fi transportat la spital. El a primit "tratament timp de şapte zile" şi a murit sâmbătă, a spus medicul.

În informarea săptămânală difuzată joi seara, agenţia de sănătate publică din Franţa a făcut menţiuni referitoare la decesul acestui "băiat în vârstă de 9 ani, prezentând o comorbiditate de neurodezvoltare", după o boală inflamatorie i-a afectat inima, posibil asociată COVID-19.

În Franța, dar și în SUA, Italia, Marea Britanie și Belgia, medicii au atras atenția, în ultimele săptămâni, asupra unor cazuri de sindrom inflamatoriu la copii și adolescenți, cu simptome asemănătoare bolii Kawasaki.

Duminică, în New York bilanțul ajunsese la 85 de cazuri, cu trei decese. În Marea Britanie au fost diagnosticați 100 de copii, iar un adolescent de 14 ani a murit. Cei mai mulți au fost infectați cu noul coronavirus în urmă cu aproximativ o lună.

Nu sunt cazuri clasice de Kawasaki. Care sunt deosebirile

”Această boală rară afectează copiii foarte mici, după o infecție virală (gripă, guturai), în legătură cu o hiperactivitate inflamatorie”, a explicat un reprezentant al Direcției generale de Sănătate din Franța. Caracteristicile tipice ale sindromului Kawasaki sunt oboseala intensă, mai multe zile de febră peste 38 de grade Celsius, ganglioni umflați și erupție cutanată. Dacă nu este tratată, boala poate da complicații, precum anevrismul coronarian (infarctul miocardic), care pot duce la deces. Bebelușii și copiii mici sunt principalele victime.

În ceea ce privește victimele diagnosticate în utlimele săptămâni, există câteva deosebiri importante față de boala Kawasaki.

  • Prima diferență: acești copii prezintă și tulburări digestive (dureri abdominale, diaree), insuficiență cardiacă și inflamații la nivelul membrelor.
  • A doua diferență: vârsta la care se manifestă boala diferă radical. Dacă sindromul Kawasaki se manifestă de obicei la copiii mici (sub 5 ani), în general la copii de 1 sau 2 ani, în cadrul pandemiei d ecoronavirus, sindromul inflamatoriu a fost diagnosticat la copii cu vârste între 5 și 18 ani.

Citește și:

Ce este boala Kawasaki. Medicii pediatri, în alertă. Covid-19 activează o boală gravă la copii

Un adolescent britanic a murit din cauza unei maladii grave, asemănătoare sindromului Kawasaki. Copilul avea și coronavirus

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net