Un adolescent britanic a murit din cauza unei maladii grave, asemănătoare sindromului Kawasaki. Copilul avea și coronavirus

Ultima actualizare:

    Boala misterioasă îi îngrijoreaza pe mediciFoto: Shutterstock
Boala misterioasă îi îngrijoreaza pe mediciFoto: Shutterstock

Un simptom asemănător asemănător maladiei Kawasaki a ucis un adolescent de 14 ani, în Marea Britanie. Medicii cred că ar fi avut legătură cu SARS-Cov-2, mai ales că după ce a decesat, testul de coronavirus a ieșit pozitiv

Adolescentul făcea parte dintr-un grup de opt copii atinşi de această maladie rară, îngrijiţi în aprilie la Spitalul de Pediatrie Evelina din Londra, scrie news.ro.

El a fost internat timp de şase zile la terapie intensivă şi a fost testat pozitiv cu noul coronavirus după moarte, anunţă medicii săi în The Lancet. 

Ceilalţi copii au supravieţuit, a declarat pentru agenţia britanică de presă Press Association (PA) directoarea medicală a spitalului, Sara Hanna.

În total, aproximativ 50 de copii atinşi de această maladie inflamatorie gravă au fost internaţi până marţi în această instituţie din capitala britanică, dintre care aproximativ jumătate au fost externaţi şi s-au întors acasă, a precizat ea.

Majoritatea sunt şcolari, iar unii sunt în vârstă de până în cinci ani.

Cei mai mulți copii nu aveau alte probleme de sănătate înainte de această boală.

Șefa spitalului a mai precizat că doar câțiva copii aflați în această situație au fost testați pozitiv cu noul coronavirus.

Simptomele bolii misterioase

Această boală inflamatorie, apărută recent, seamănă cu maladia Kawasaki, un sindrom vascular care afectează copii mici şi a cărui cauză rămâne necunoscută.

Între simptomele prezentate de către micii pacienţi - atinşi sau nu de covid-19 - se află o febră mare, dureri abdominale, tulburări gastrointestinale şi o inflamaţie cardiacă.

La sfârşitul lui aprilie, ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock a anunţat că autorităţile sanitare încercau să stabilească existenţa unei posibile legături între noul coronavirus şi această afecţiune.

Câteva zeci de cazuri de copii care prezentau aceste simprome au fost semnalate în Regatul Unit, dar şi în Statele Unite, Franţa, Italia sau Spania.

O legătură cu covid-19 nu a fost stabilită în mod oficial, însă oamenii de ştiinţă consideră o astfel de legătură probabilă.

Citește și:

Ce este boala Kawasaki. Medicii pediatri, în alertă. Covid-19 activează o boală gravă la copii

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cea mai veche cafenea buc jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net