Atacuri teroriste în Paris: 153 de morţi! Stare de urgenţă

Ultima actualizare:
Cele trei locuri din Paris unde au avut loc atacurile
Cele trei locuri din Paris unde au avut loc atacurile

Explozii şi incidente armate au avut loc vineri seară (13 noiembrie) în centrul Parisului, mai multe persoane fiind ucise. Atacurile teroriste, presupus orchestrate de ISIS, au avut loc la Stade de France şi alte şase zone din Paris, inclusiv o sală de concerte. Autorităţile franceze vorbesc de un bilanț de peste 120 de morţi. Președintele Francois Hollande a decretat starea de urgență, iar granițele Franței au fost închise.

UPDATE 20:57: Încă o persoană a murit, iar numărul deceselor a ajuns la 129. Numărul celor răniţi a crescut şi el: 352 de oameni.

UPDATE 17:26: Numărul celor răniţi a crescut la 300.

UPDATE 9:41: MAE a anunțat că, până la această oră, nu sunt români printre victimele de la Paris: „

„În urma atacurilor care au avut loc la 13 noiembrie 2015 în capitala Franţei, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a activat, în cursul acestei nopţi, celula de criză a MAE.

Ambasada României la Paris continuă activ demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. Ministerul Afacerilor Externe informează că, până la această oră, nu există nicio informare oficială din partea autorităţilor franceze în acest sens".

UPDATE: 8:53 Bilanțul oficial al atentatelor de la Paris: Peste 120 de morți. Alți 200 de oameni au fost răniți, dintre care 80 sunt internați în stare foarte gravă. Parisul își închide toate spațiile publice, sâmbâtâ (14 noiembrie), ca urmare a atacurilor. Autoritățile franceze au anunțat, pe rețeaua de socializare Twitter, că vor fi închise toate muzeele, școlile, bibliotecile, universitățile și ștrandurile.

Deocamdată, nu se cunoaște numărul real al teroriștilor, pentru că autoritățile franceze suspectează că ar mai putea fi și alții în libertate. Cert este că șapte jihadiști s-au aruncat în aer,  trei lângă Stade de France, celebrul stadion din Paris, iar alţi patru într-o sală de spectacole, iar al optulea terorist a fost ucis de către autoritățile franceze.

UPDATE 06.00 Rețelele de socializare au fost cel mai folosit mijloc de informare asupra evenimentelor de la Paris. Pe Twitter au fost create hashtag-urile #PrayForParis și #fusillade.

UPDATE 05.40 O franțuzoaică pe nume Charlotte Brehaut a luat cina cu o prietenă la ”Le Petite Cambodge”, restaurant care a fost ținta teroriștilor. Împușcăturile au început din stradă, iar cei prezenți înăuntru s-au aruncat la podea. Ea a povestit la CNN că a apucat cu mâna o femeie, dar aceasta era inertă. Fusese împușcată în piept și era numai sânge în jurul ei. La restaurant au murit cel puțin 14 oameni.

UPDATE 05.28 Un jurnalist care a fost prezent la concerul trupei rock Eagles of Death Metal a povestit la CNN ce s-a întâmplat în sala Bataclan: ”Am stat întinși pe podea ca să nu fim răniți. A fost o panică uriașă. Teroriștii au tras în noi 10 sau 15 minute. A fost o baie de sânge”. Julien Pearce nu i-a auzit vorbind, dar a spus că un prieten i-a spus că vorbeau franceza și se refereau la Siria și Irak. La Bataclan au murit 112 oameni, iar martorii spun că atacatorii purtau centuri cu explozibil. După ce oamenii răniți cădeau la podea, teroriștii mai trăgeau o dată, pentru a fi siguri că mor.

O ploaie de gloanţe s-a abătut asupra restaurantului "Le Petit Cambodge" din Paris
O ploaie de gloanţe s-a abătut asupra restaurantului "Le Petit Cambodge" din Paris

UPDATE 04.22 Un român ar fi fost rănit în atacurile teroriste de la Paris, potrivit unui mesaj publicat pe contul românului rănit. Mai multe informaţii aici.

UPDATE 03.55 Cel puţin 153 de oameni au fost ucişi în atacurile teroriste de la Paris, anunţă CNN, care citează oficiali francezi. Dintre aceştia, 112 au fost omorâţi la sala de concerte Bataclan, situată în centrul oraşului. Cinci terorişti au murit. Doi s-au aruncat în aer la Stade de France, iar trei au fost lichidaţi la sala de concerte Bataclan.

UPDATE 03.32 Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma atacurilor teroriste comise în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă la Paris, anunţă un oficial de la Primăria capitalei Franţei, citat de Reuters şi preluat de Mediafax.

Pe strada Charonne din Paris mai multe corpuri fără viaţă erau întinse pe jos
Pe strada Charonne din Paris mai multe corpuri fără viaţă erau întinse pe jos

UPDATE 03.06 Cele mai recente date informaţii furnizate de francezi indică faptul că ar fi 140 de morţi în urma atacurilor teroriste de la Paris, din care peste 100 la sala de concerte Bataclan. Procurorul Parisului, Francois Molins: "5 terorişti au fost neutralizaţi. Bilanţul poate depăşi 120 de morţi. Urmează să determinăm profilul teroriştilor".


    Lumea întreagă și-a manifestat susținerea pentru Paris. Clădirea Consiliului Local din San Francisco a fost iluminată în culorile FranțeiFoto: Twitter
Lumea întreagă și-a manifestat susținerea pentru Paris. Clădirea Consiliului Local din San Francisco a fost iluminată în culorile FranțeiFoto: Twitter

UPDATE 03.00 Jurnaliştii de la BBC au publicat o listă a locurilor unde au avut loc atacuri armate ale teroriştilor. E vorba de cinci locuri, deşi autorităţile au spus că ar fi şapte sau opt locuri.

  • Sala de concerte Bataclan, 50 boulevard Voltaire, 11th district - luare de ostatici
  • Le Carillon, 18 rue Alibert, 10th district - atac armat
  • Le Petit Cambodge, 20 rue Alibert, 10th district - atac armat
  • La Belle Equipe, 92 rue de Charonne, 11th district - atac armat
  • Stade de France, St Denis, just north of Paris - atac cu bombă

UPDATE 02.15 Conform ultimelor date ale Poliţiei din Paris, 100 de persoane moarte la sala Bataclan. În total, sunt 140 de morţi în capitala Franţei.

UPDATE 01.00 Potrivit Le Monde, 200 de soldaţi au fost mobilizaţi pentru a interveni la sala de concert unde ţinea un concert trupa Eagles of Death Metal.

UPDATE 00.50 „Tot ce pot să vă spun este că e mai grav decât Charlie Hebdo”, a declarat pentru AFP un membru al forțelor de ordine, prezent la sala de concerte Bataclan, citat de Digi24.

UPDATE 00.54 Preşedintele Franţei Francois Hollande a declanşat starea de urgenţă: ''Vor fi închise toate frontierele. Nimeni nu va putea intra şi ieşi în ţară. Toate persoanele din Franţa vor fi percheziţionate. Localurile vor fi toate închise. Trebuie să le arătăm acestor terorişti că suntem puternici. Vom face tot ce ne stă în putinţă să ne apărăm Franţa''.

UPDATE 00.45 Trupele speciale au luat cu asalt clădirea în care sunt 100 de ostatici.

UPDATE 00.40 Bilanţul morţilor a ajuns la 60.

UPDATE 00.30 Atacuri teroriste în Paris: Un nou schimb de focuri în cartierul des Halles.

UPDATE 00.27 Ministerul român de Externe: „În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autoritățile locale în acest caz”, scrie Digi24.

UPDATE 00.20 Cel puțin 40 de morți, potrivit unui nou bilanț, potrivit AFP. Spectatorii de la meciul Franța-Germania nu au fost lăsați să plece și li s-a permis accesul pe gazon. Persoanele care au reuşit să scape din atacul de la sala Bataclan spun că au văzut cinci-șase atacatori care vorbeau de Siria, conform Digi24.

UPDATE 23.50 Autoritățile au ridicat planul Vigilpirat la nivelul de atentat terorist în întreaga regiune Ile de France. Trei persoane au murit în exploziile de la stadion, unde se pare că ar fi fost vorba de niște kamikaze, iar celelalte persoane au murit în atacurile armate. La sala de spectacole Bataclan, 100 de persoane sunt ostatice.

Presa franceză scrie că atacurile au avut loc în patru zone din Paris, din arondismentul 10: la Stade de France, la un restaurant cu specific cambodgian, o cafenea şi la o sală de concerte, scrie Le Figaro.

Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-și arăta susținerea pentru victimele atacurilor teroriste. Unul dintre mesaje: ”Fără frică”
Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a-și arăta susținerea pentru victimele atacurilor teroriste. Unul dintre mesaje: ”Fără frică”

Stade de France găzduia meciul de fotbal dintre Franţa şi Germania, iar preşedintele Francois Hollande era unul dintre spectatori. Două sau trei explozii s-au produs la un bar de lângă stadion, moment după care preşedintele a fost evacuat. Meciul nu a fost întrerupt, se pare că de teama haosului care s-ar fi putut produce în incintă. Pe stadion se aflau 80.000 de oameni.

De asemenea, împuşcături au avut loc într-un restaurant cambodgian, din Paris, "Le Petit Cambodge". Un martor a declarat pentru ziarul "Liberation" că a auzit cel puţin 100 de focuri de armă. Cei prezenţi au început să publice pe reţelele de socializare imagini cu cadavre întinse pe trotuare.

Un supraviețuitor vorbește la telefon, asigurându-și apropiații că e bine
Un supraviețuitor vorbește la telefon, asigurându-și apropiații că e bine

Persoane neidentificate au deschis focul şi la sala de concerte Bataclan, unde se desfăşura un spectacol. Circa 60 de persoane ar fi fost luate ostatice în sală.

Un prim bilanţ a indicat faptul că au murit 18 oameni, 3 la Stade de France şi 15 la restaurant. Între timp, numărul victimelor a crescut la 26.

Lumea întreagă și-a manifestat susținerea pentru Paris. Clădirea Consiliului Local din San Francisco a fost iluminată în culorile Franței
Lumea întreagă și-a manifestat susținerea pentru Paris. Clădirea Consiliului Local din San Francisco a fost iluminată în culorile Franței

Atentatele de la Paris-filmul evenimentelor

Ştire în curs de actualizare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net