Un român, rănit în atacurile teroriste din Paris

Ultima actualizare:

    Mihai Andrei Marian s-a angajat la France 24 în luna februarie 2015Foto: arhiva personală
Mihai Andrei Marian s-a angajat la France 24 în luna februarie 2015Foto: arhiva personală

Un jurnalist român care lucrează la France 24 se află printre victimele atacurilor de vineri seară de la Paris, el fiind internat în stare gravă, anunță, pe Facebook, apropiați ai acestuia.

"Andrei Marian Mihai este un jurnalist român care lucrează la France 24. Acum el se află în comă indusă în urma atentatelor de la Paris. Să ne rugăm pentru viața sa!", a scris pe Facebook o prietenă a jurnalistului.

Un alt mesaj menţionează: "Ca sa fie clar pentru toata lumea, Andrei a fost indus de medicii francezi în comă, starea lui este una gravă, se ştie că deja sunt două victime de nationalitate romana, Andrei este sustinut de ambasada spaniola la Paris, documentele care le avea la el il acreditau ca cetatean spaniol."

Un alt cunoscut al românului scrie: "TEROARE la Paris... Mai multe atentate au zguduit capitala Franței în această seara. Doua explozii s-au auzit lângă Stade de France, chiar în timpul meciului de fotbal Franța - Germania. Se vorbește de zeci de morți și răniți... S-a declarat stare de urgență și granițele Franței au fost închise. Printre răniți se află și un ziarist de origine română de la France 24, Andrei Marian Mihai. La Londra, pasarela de deasupra stadionului Wembley a fost colorată în roșu, alb, albastru în semn de solidaritate cu poporul francez. Dumnezeu să vegheze asupra celor răniți!".

Potrivit informațiilor de pe pagina sa de Facebook, Andrei Marian Mihai are 30 de ani, locuiește la Paris și este jurnalist la France 24 din luna februarie a acestui an.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nu a comunicat, până la ora transmiterii acestei știri, dacă printre victimele de la Paris se află și români.

MAE a transmis că Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile pe lângă autorităţile franceze pentru a obţine informaţii suplimentare legate de atacurile din capitala Franţei şi pentru a verifica dacă printre victime se află cetăţeni români.

"În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români.Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autoritățile locale în acest caz", se preciza într-un comunicat de presă al MAE.

Preşedintele Francois Hollande a decretat starea de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei şi a dispus închiderea temporară a frontierelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Coadă la Caritas, în faţa sediului ziarului "Mesagerul Transilvan"
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net