Explozia din Beirut, văzută prin ochii unei românce din Liban: "Geamurile au vibrat, iar pământul s-a cutremurat"

beirut.jpg

explozie beirut
Exploia din Beirut s-a simțit la distanțe mari de capitala Libanului
foto: EPA-EFE

O româncă stabilită în Liban a povestit pentru news.ro despre cum s-a simțit explozia din Beirut în casa ei aflată la o oră de mers cu mașina de locul deflagrației. Deși este într-o zonă de munte și la o distanță considerabilă, femeia originară din Buzău a mărturisit că geamurile au vibrat și că totul s-a simțit ca un cutremur.

”Noi ne aflăm la o oră de mers cu maşina de portul în care a avut loc explozia, într-o zonă situată într-un vârf de munte. Cu toate acestea, explozia s-a auzit şi aici destul de tare, geamurile au vibrat şi pământul s-a cutremurat, fiind resimţită ca un cutremur de 4,5 grade. Străzile arată destul de rău în zona producerii exploziei. Clădiri mai vechi s-au prăbuşit, iar oamenii sunt prinşi sub dărâmături. De la suflul exploziei, maşinile aflate pe autostradă au fost aruncate unele în altele”, a declarat Mihaela, o buzoiancă stabilită în Liban de mai mulţi ani, pentru news.ro.

Imobilul Ambasadei României la Beirut a suferit avarii minore, iar întreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol.

Spitalele din Beirut sunt suprasolicitate

explozie-beirut.jpg

raniti explozie beirut
Numărul victimelor cauzate de explozie crește de la o oră la alta
foto: Profimedia

De la o oră la alta, bilanțul victimelor cauzate de deflagrație crește, iar spitalele din Beirut sunt în colaps. Bilanţul de peste 4.000 de răniți este provizoriu, iar spitalele sunt deja saturate. Camerele de urgență sunt deja pline de oameni, iar unul dintre spitalele mari din oraș nu mai poate primi noi pacienți din cauza supraaglomerării, dar și pentru că explozia a afectat o parte a clădirii. Crucea Roşie a făcut apel la donarea de sânge.

Trei zile de doliu național în Liban

De miercuri, 5 august, în Liban vor fi trei zile de doliu național, după explozia devastatoare din capitala Beirut, ce a avut loc marți.

 

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1