Trei zile de doliu național în Liban, după explozia devastatoare din Beirut. Spitalele nu mai fac față

explozie-beirut.jpg

explozie beirut
Explozia devastatoare din Beirut a ucis zeci de oameni și a rănit mii
foto: EPA-EFE

De miercuri, 5 august, în Liban vor fi trei zile de doliu național, după explozia devastatoare din capitala Beirut, ce a avut loc marți. Un bilanț provizoriu al Ministerului Sănătății vorbește despre 100 de morți și peste 4.000 de răniți.

Autorităţile au dat asigurări că cei responsabili vor fi prinşi şi pedepsiţi. Deşi iniţial s-a vehiculat că ar fi vorba de o mână criminală sau chiar de o rachetă, guvernul susţine că în depozitul unde au avut loc mai întâi incendiul şi apoi cele două explozii se aflau materiale periculoase, ţinute în condiţii nepotrivite. Premierul libanez a făcut chiar o afirmație șocantă: "Este inacceptabil ca 2750 de tone de nitrat de amoniu să fie depozitate şase ani fără măsuri de securitate".

 

Bilanţul de peste 4.000 de răniți este provizoriu, iar spitalele sunt deja saturate. Camerele de urgență ale spitalelor sunt deja pline de oameni, iar unul dintre spitalele mari din oraș nu mai poate primi noi pacienți din cauza supraaglomerării, dar și pentru că explozia a afectat o parte a clădirii. Crucea Roşie a făcut apel la donarea de sânge.

_113809580_beirut_lebanon_map640-nc.png

Harta zonei unde a avut loc explozia

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1