Droguri ascunse în sticlele cu dezinfectant. Traficanții de stupefiante s-au adaptat pandemiei

droguri-in-sticle-de-dezinfectant.jpg

sticle cu dezinfectant pline de droguri
Drogurile erau ascunse în sticlele cu dezinfectant pentru mâini
foto: CNN

Traficanții de droguri profită de pandemia de coronavirus și ascund drogurile printre echipamentele de protecție livrate către diverse țări ale lumii. Unii au reușit să ascundă stupefiantele chiar și în sticlele cu dezinfectant pentru mâini, crezând că în acest mod nu vor fi descoperiți de anchetatori.

În fiecare zi, ofițerii de la crimă organizată descoperă traficanți de droguri, destructurează rețele și confiscă stupefiante. Anchetatorii și contrabandiștii par că sunt în competiție. Unii caută noi metode de a ascunde marfa iar celalți trebuie să o găsească. Cel mai grav este că infractorii încearcă să profite de pandemie și ascund drogurile în transporturi umanitare. 

Droguri ascunse în sticlele cu dezinfectant. Traficanții de stupefiante s-au adaptat pandemiei

La începutul acestei luni, polițiștii de frontieră australieni au găsit câteva kilograme de metamfetamină, în transporturile cu dezinfectante și măști, trimise din Canada în Australia, transmite CNN.

"Știm că infractorii vor împinge orice limită pentru a aduce droguri în țară, astfel că nu este de mirare încearcă să utilizeze articole indispendabile în timpul pandemiei, cum ar fi măști și dezinfectant de mână pentru a le ascunde", a spus șeful ABF John Fleming.

Drogurile au fost găsite în timp ce ofițerii inspectau transporturile la Facilitatea Gateway din Sydney.

droguri-in-cutia-cu-masti.jpg

Drogurile erau ascunse în cutiile cu măști trimise din Canada
foto: CNN

Când ofițerii au deschis câteva cutii pentru a le verifica, au descoperit printre pachetele cu măști și două sticle cu dezinfectant de mâini, învelite în folie cu bule de aer. Părea totul în ordine însă, ceva le-a dat de gândit oamenilor legii și au analizat mai atent recipientele. Au descoperit că acestea aveau funduri false. În interiorul compartimentului secret se afla o substanță asemănătoare cristalului, care ulterior s-a testat pozitiv pentru metamfetamină, au spus oficialii. În total, au fost găsite aproape două kilograme de substanță ilicită.

„Infractorii ar trebui să știe că eforturile noastre pentru asigurarea frontierei noastre nu s-au oprit din cauza COVID-19”, a spus Fleming. „Continuăm să detectăm și să oprim substanțele ilicite care intră în Australia, indiferent de modul în care acestea sunt ascunse”, a mai arătat oficialul.

În ultimii ani, autoritățile australiene au confiscat droguri care valorau miliarde de dolari australieni. Stupefiantele erau ascunse în locuri incredibile, de la sticlele din Sriracha până la globurile de zăpadă.

Anul trecut, au confiscat un transport record de metamfetamină în valoare de 820 de milioane de dolari, ascuns în difuzoare stereo expediate din Thailanda.

Citește și:

10 cei mai periculoşi oameni ai planetei. Liderii clanurilor mafiote care au terorizat vreme de 50 de ani lumea

Aventurile traficanţilor de droguri la Sfântu Gheorghe

 

Loading...
 
 

Citește și

  • fata sexy spala bentley, mafioti mexicani, sinaloa, traficanti, cocaina

    Sex, droguri, fete goale şi arme aurite! Cam asta postează pe Internet traficanţii de droguri din cartelul Sinaloa. Şi dacă tot duci o viaţă plină de risc, adrenalină şi încalci toate regulile scrise şi nescrise, de ce să nu te dai mare în faţa „invidioşilor” din întreaga lume?

  • Cei doi sârbi care au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup organizat în „Dosarul drogurilor din Marea Neagră“, făceau parte dintr-un grup mai mare, format din cinci persoane, din care trei au reuşit să scape. Nu asta e singura pagubă, ci încă o tonă de cocaină care a dispărut fără urmă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1