Aventurile traficanţilor de droguri la Sfântu Gheorghe

d14-actu-2-sat-3col.jpg

Satul Sfântu Gheorghe, locul în care au descins infractorii

Localnicii din Sfântu Gheorghe au povestit, sub anonimat, întâmplările prin care au trecut în ultimele săptămâni, de când în satul lor au venit traficanţi de droguri care s-au dat drept pescari. În urma lor a rămas o ambarcaţiune plină cu stupefiante, răsturnată aproape de gura de vărsare a braţului în mare.

Sfântu Gheorghe a devenit cel mai fierbinte punct al României, după ce o barcă a traficanţilor de droguri s-a scufundat aproape de gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră.La 23 martie, un localnic din Sfântu Gheorghe, Mircea Cladiade, tatăl unui poliţist din comună, a plecat cu căruţa spre saivanul unde-şi ţinea vacile.

Drumul său trecea chiar pe plajă. Cum fusese furtună cu o noapte înainte, omul obişnuia să adune de pe plajă bucăţi de scânduri sau de lădiţe, aduse de valuri la ţărm.

Numai că în acea dimineaţă a descoperit zeci de veste de salvare şi rucsaci, toţi cu GPS, care pluteau în zona ţărmului. Omul a adunat vreo 20-30 şi le-a dus acasă, fără să dea importanţă prafului alb din interiorul lor, crezând că este făină sau zahăr. Apoi şi-a anunţat fiul poliţist, spunându-i că a văzut o barcă răsturnată şi trimiţându-l să verifice dacă nu cumva este vreun om mort.

Nu era nimeni pe ambarcaţiune, însă poliţistul a realizat imediat că barca răsturnată e plină cu droguri şi a sunat la 112. Cu câteva zile înainte, în Sfântu Gheorghe sosiseră câţiva străini, o femeie şi doi - trei bărbaţi, care s-au cazat la o pensiune, spunând că au venit să pescuiască.

Înainte de a ajunge aici, străinii îşi cumpăraseră una sau două bărci din Murighiol, despre care nu se mai ştie nimic.

d24-actu-1-barca-2col.jpg

Barca răsturnată a fost descoperită de nea Mircea

Îmbrăcaţi elegant, străinii li s-au părut suspecţi localnicilor, care i-au primit însă  în mijlocul lor. În loc să se intereseze de unelte de pescuit, străinii au cumpărat de la magazinul din sat toţi sacii şi toate pungile de rafie de pe stoc, scrie adevarul.ro. 

Vestea că o barcă e răsturnată s-a răspândit în tot satul. Localnicii cred că ambarcaţiunea a fost lăsată dintr-un vapor care venea din Turcia încărcat cu droguri şi că substanţele interzise au fost preluate de cărăuşi şi transportate mai departe. Oamenii spun că, probabil, transportul se făcea cu două ambarcaţiuni: cea care s-a răsturnat şi barca cumpărată din Murighiol. 

Traficanţii ar fi urmat să intre cu barca pe şenal, dar s-au răsturnat la doi kilometri de gura de vărsare a Dunării şi au reuşit să fugă cu cealaltă. Localnicii cred că, pe lângă această încărcătură, alte pachete cu droguri au fost aruncate de pe vaporul din larg direct în apă, urmând să fie ulterior recuperate. Dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, curenţii împrăştiind pachetele pe litoralul românesc, dar şi pe cel bulgăresc.

Potrivit localnicilor, în activitatea traficanţilor sigur nu a fost implicat un om al locului, pentru că acesta ar fi ştiut să încarce o barcă. Ambarcaţiunea, spun ei, era supraîncărcată, iar pachetele nu erau dispuse în mod uniform.

«Pentru câţiva peşti ne-au făcut dosare penale»

Sfântu Gheorghe a devenit, după acest episod, o zonă sub ocupaţie: aproape toţi oamenii au dat cu subsemnatul la Poliţie, iar poliţiştii şi mascaţii “perie” zona. 

d34-actu-3-pescar-15col.jpg

Pescarii se plâng că sunt verificaţi la sânge

„Nu înţelegem cum, cu doar o zi înainte de a se descoperi drogurile, poliţiştii de frontieră au făcut controale drastice la bărcile pescarilor, care, pentru câţiva peşti, au fost somaţi cu armele, ne-au făcut dosare penale, iar pe sub nasul lor trecea un transport de cocaină“, se întreabă oamenii locului.

Loading...

Citește și

  • Cum a ajuns cocaina în România, dacă două obiective majore pentru securitatea naţională se află în Sfântu Gheorghe (Delta Dunării)? Farul militar al Marinei şi staţia SCOMAR a Poliţiei de Frontieră sunt cele două obiective care asigură frontiera maritimă a UE. Traficanţii n-au fost intimidaţi de ele.

  • Marea Neagră e plină de surprize! După ce, pe 23 martie, o şalupă a unor traficanţi de droguri s-a răsturnat între Sulina şi Sfântu Gheorghe, mai multe colete cu stupefiante continuă să fie aduse la mal. În ultimele două zile, peste 130 de kilograme de droguri au fost purtate de valuri pe plajele litoralului românesc. Localnicii tratează situaţia cu umor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1