Aventurile traficanţilor de droguri la Sfântu Gheorghe

Ultima actualizare:
Barca răsturnată a fost descoperită de nea Mircea
Barca răsturnată a fost descoperită de nea Mircea

Localnicii din Sfântu Gheorghe au povestit, sub anonimat, întâmplările prin care au trecut în ultimele săptămâni, de când în satul lor au venit traficanţi de droguri care s-au dat drept pescari. În urma lor a rămas o ambarcaţiune plină cu stupefiante, răsturnată aproape de gura de vărsare a braţului în mare.

Sfântu Gheorghe a devenit cel mai fierbinte punct al României, după ce o barcă a traficanţilor de droguri s-a scufundat aproape de gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră.La 23 martie, un localnic din Sfântu Gheorghe, Mircea Cladiade, tatăl unui poliţist din comună, a plecat cu căruţa spre saivanul unde-şi ţinea vacile.

Drumul său trecea chiar pe plajă. Cum fusese furtună cu o noapte înainte, omul obişnuia să adune de pe plajă bucăţi de scânduri sau de lădiţe, aduse de valuri la ţărm.

Numai că în acea dimineaţă a descoperit zeci de veste de salvare şi rucsaci, toţi cu GPS, care pluteau în zona ţărmului. Omul a adunat vreo 20-30 şi le-a dus acasă, fără să dea importanţă prafului alb din interiorul lor, crezând că este făină sau zahăr. Apoi şi-a anunţat fiul poliţist, spunându-i că a văzut o barcă răsturnată şi trimiţându-l să verifice dacă nu cumva este vreun om mort.

Nu era nimeni pe ambarcaţiune, însă poliţistul a realizat imediat că barca răsturnată e plină cu droguri şi a sunat la 112. Cu câteva zile înainte, în Sfântu Gheorghe sosiseră câţiva străini, o femeie şi doi - trei bărbaţi, care s-au cazat la o pensiune, spunând că au venit să pescuiască.

Înainte de a ajunge aici, străinii îşi cumpăraseră una sau două bărci din Murighiol, despre care nu se mai ştie nimic.

Pescarii se plâng că sunt verificaţi la sânge
Pescarii se plâng că sunt verificaţi la sânge

Îmbrăcaţi elegant, străinii li s-au părut suspecţi localnicilor, care i-au primit însă  în mijlocul lor. În loc să se intereseze de unelte de pescuit, străinii au cumpărat de la magazinul din sat toţi sacii şi toate pungile de rafie de pe stoc, scrie adevarul.ro. 

Vestea că o barcă e răsturnată s-a răspândit în tot satul. Localnicii cred că ambarcaţiunea a fost lăsată dintr-un vapor care venea din Turcia încărcat cu droguri şi că substanţele interzise au fost preluate de cărăuşi şi transportate mai departe. Oamenii spun că, probabil, transportul se făcea cu două ambarcaţiuni: cea care s-a răsturnat şi barca cumpărată din Murighiol. 

Traficanţii ar fi urmat să intre cu barca pe şenal, dar s-au răsturnat la doi kilometri de gura de vărsare a Dunării şi au reuşit să fugă cu cealaltă. Localnicii cred că, pe lângă această încărcătură, alte pachete cu droguri au fost aruncate de pe vaporul din larg direct în apă, urmând să fie ulterior recuperate. Dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, curenţii împrăştiind pachetele pe litoralul românesc, dar şi pe cel bulgăresc.

Potrivit localnicilor, în activitatea traficanţilor sigur nu a fost implicat un om al locului, pentru că acesta ar fi ştiut să încarce o barcă. Ambarcaţiunea, spun ei, era supraîncărcată, iar pachetele nu erau dispuse în mod uniform.

«Pentru câţiva peşti ne-au făcut dosare penale»

Sfântu Gheorghe a devenit, după acest episod, o zonă sub ocupaţie: aproape toţi oamenii au dat cu subsemnatul la Poliţie, iar poliţiştii şi mascaţii “perie” zona. 


    Pescarii se plâng că sunt verificaţi la sânge
Pescarii se plâng că sunt verificaţi la sânge

„Nu înţelegem cum, cu doar o zi înainte de a se descoperi drogurile, poliţiştii de frontieră au făcut controale drastice la bărcile pescarilor, care, pentru câţiva peşti, au fost somaţi cu armele, ne-au făcut dosare penale, iar pe sub nasul lor trecea un transport de cocaină“, se întreabă oamenii locului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net