Doi pasageri de pe nava Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului

Ultima actualizare:

    Vasul Diamond Princess s-a aflat în carantină aproape trei săptămânifoto: AFP
Vasul Diamond Princess s-a aflat în carantină aproape trei săptămânifoto: AFP

Doi pasageri de pe vasul Diamond Princess, unde se află şi 17 români, au murit din cauza coronavirului din China, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Japonia, joi (20 februarie). Nava s-a aflat până miercuri în carantină, în portul Yokohama, din apropiere de Tokyo, iar acum pasagerii sunt debarcaţi.

Ambele persoane decedate pe vas aveau peste 80 de ani, dar identităţile şi naţionalităţile lor nu au fost dezvăluite, notează digi24.ro. 

În total, au fost depistate 624 de cazuri de infecții cu coronavirus la bordul navei, unde se aflau circa 3.700 de persoane. Printre aceste persoane infectate, sunt și doi români. Peste 800 de pasageri au fost testaţi negativ însă. 

Autorităţile japoneze au anunţat că procesul de debarcare a celor de pe navă ar trebui să se încheie vineri, dar vasul va rămâne în carantină deoarece unii pasageri au decis să rămână la bord.

Primul român infectat cu coronavirus de pe nava Diamond Princess, în stare bună

Primul român depistat cu coronavirus este din judeţul Argeş şi se află în spital de aproape o săptămână, iar starea sa de sănătate este una bună. Despre al doilea cetăţean român nu se cunosc deocamdată prea multe detalii.  

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că autorităţile locale au transmis că toate persoanele prezente la bordul navei au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor, conform unui anunţ de presă al instituţiei.

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetăţean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Misiunea diplomatică este în contact cu cetăţeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine şi nu manifestă simptome.

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei, autorităţile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în aşteptarea rezultatelor”, a transmis MAE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net