Cum a reușit să scape cu viață micuțul Eitan, singurul supravieţuitor din telecabina prăbuşită în Italia: îmbrățișarea tatălui l-a salvat

Ultima actualizare:

    Eitan (foto dreapta jos) și-a pierdut părinții, fratele și străbuniciiFoto: corriere.it
Eitan (foto dreapta jos) și-a pierdut părinții, fratele și străbuniciiFoto: corriere.it

Eitan, copilul de 5 ani care a supraviețuit tragediei de duminică (23 mai), din nordul Italiei, se zbate între viață și moarte la unitatea de terapie intensivă a spitalului Regina Margherita din Torino. Băiatul și-a pierdut ambii părinți, pe Amit Biran, în vârstă de 30 de ani, și soția sa Tal Peleg, în vârstă de 26 de ani, pe frățiorul său Tom, care avea doar 2 anișori, dar și pe străbunicii lui, Itshak Cohen, în vârstă de 81 de ani, și soția sa Barbara Konisky, care veniseră din Tel Aviv pentru a petrece vacanța alături de ei. Micuțul este singurul supraviețuitor al accidentului care a îndoliat întreaga Italie și a șocat o lume întreagă.

14 oameni și-au piedut viața în accidentul de telecabină din nordul Italiei. Apelul de urgență a fost făcut în jurul orei 12.15, de către o persoană care se afla în zonă și care a asistat la căderea telecabinei. Salvatorii ajunși acolo cu elicopterele au identificat doi supraviețuitori, copii, duși apoi la spitalul Regina Margherita din Torino, unde ulterior unul dintre ei a murit.

Eitan a supraviețuit ca prin minune accidentului. Tatăl a fost cel care l-a salvat ţinându-l strâns în braţe până în ultima clipă, spun medicii. Tatăl erou, Amit, „și-a înfășurat fiul într-o îmbrățișare instinctivă” și l-a ferit de loviturile care în cele din urmă i-au ucis pe toți cei care se aflau cu el în telecabină, potrivit observatornews.ro.

Următoarele două zile vor fi „cruciale” pentru recuperarea sa. Copilul va fi supus unei scanări cerebrale pentru a se vedea cât de grav este rănit. Mătuşa şi bunicii băiatului îl păzesc zi şi noapte la spitalul din Torino, acolo unde a fost internat şi speră într-o minune.

Un cablu rupt și frâna de urgență nefuncțională, posibile cauze ale accidentului

Telecabina se afla în urcare, la aproximativ 100 de metri de vârful muntelui, în momentul în care s-a rupt un cablu. Se pare că  frâna de urgență a telecabinei „nu a funcționat”. Pe lângă cablul rupt, ancheta procurorului va trebui să stabilească motivul pentru care frâna de urgență a cabinei prăbușite nu a funcționat. Frâna de urgență nu s-a activat, iar după ce s-a rupt cablul, telecabina a coborât în viteză, ajungând să fie catapultată

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net