Poveștile victimelor care au sfârșit în telecabina groazei! Supraviețuitorul de 5 ani și-a pierdut părinții, fratele și străbunicii

Ultima actualizare:

    Tragedia din Mottarone a decimat familii întregiFoto: Facebook
Tragedia din Mottarone a decimat familii întregiFoto: Facebook

14 oameni și-au pierdut viața în prăbușirea telecabinei din nordul Italiei. Patru familii au fost decimate în urma tragediei. Tom, doi ani, Mattia, cinci ani. Apoi Itshak, 81 ani. Și Silvia și Tal, 27 și 26. Familii într-o călătorie cu copii mici, mame și tați, străbunicii și nepoții, cupluri logodite, tineri care intrau în lumea muncii, planificându-și viitorul. Erau împreună în telecabina care urca spre Mottarone, uniți într-o zi care trebuia să fie o petrecere și care, în schimb, s-a transformat într-o tragedie la câțiva metri de vârf.

Iată poveștile celor care nu mai sunt aici: Serena Cosentino, 27 de ani, de origine calabreană, avea o diplomă în științe naturale și o specializare în monitorizare și recalificare a mediului realizată la Sapienza cu magna cum laude. Timp de două luni a câștigat o bursă de la CNR și s-a mutat la Verbania pentru a investiga prezența microplasticelor în lacul Maggiore. Serena tocmai se recuperase de Covid, pentru a sărbători în această duminică (23 mai) vremea bună alături de iubitul ei, Mohammed Reza Shahisavandi, 30 de ani, iranian, care a studiat la Roma și și-a plătit studiile lucrând într-un bar.

Singurul supraviețuitor al accidentului are 5 ani


    Amit Biran, soția lui Tal Peleg și cei doi fii ai lor Tom și EitanFoto: corriere.it
Amit Biran, soția lui Tal Peleg și cei doi fii ai lor Tom și EitanFoto: corriere.it

Amit Biran, în vârstă de 30 de ani, și soția sa Tal Peleg, în vârstă de 26 de ani, erau israelieni, care locuiau în Italia împreună cu copiii lor Tom și Eitan, de 2 și 5 ani. Doar Eitan este încă în viață, dar în stare foarte gravă în unitatea de terapie intensivă a spitalului Regina Margherita din Torino. Bunicul lui Tal, Itshak Cohen, în vârstă de 81 de ani, și soția sa Barbara Konisky, în vârstă de 71 de ani, care au venit de la Tel Aviv pentru a petrece o vacanță cu ei, și-au pierdut viața cu ei, potrivit site-ului italian corriere.it.

Amit Biran studiase medicina la Pavia și găsise un loc de muncă ca stagiar la clinica Maugeri din oraș. De asemenea, a colaborat cu comunitatea evreiască din Milano, unde și-l amintesc ca pe un băiat care era mereu disponibil și „cu o veselie contagioasă”. Soția sa, absolventă de psihologie, se dedicase până acum copiilor ei și plănuia să înceapă să lucreze anul viitor, când cel mai mic avea să înceapă să meargă la grădiniță. Chiar lângă Pavia locuiesc și sora lui Amit, Aia și cumnatul Nirko.

„Am auzit vestea și am început imediat să citim ce se întâmplase - spun ei -. Știam că Amit și familia sa plecaseră acolo, dar nu credeam că le vom vedea numele printre victimele acestei tragedii. Suntem șocați și ne rugăm ca micul Eitan să poată supraviețui și să se întoarcă la noi ». Amit și Tal se mutaseră într-un apartament mai mare acum câteva săptămâni. «O familie minunată, cu o viață înainte - comentează vechii vecini din via Cà Bella -. Chiar ieri erau aici, vopseau casa pentru a o lăsa gata pentru băieții care tocmai o închiraseră. Suntem șocați. Nu ne vine să credem că nu-l mai putem vedea pe micul Tom jucându-se aici, în curte.

Una dintre victime a murit de ziua ei

Doi soți în vârstă de 40 și 45 de ani: Roberta Pistolato, medic, care chiar în ziua fatidică a tragediei a sărbătorit ziua de naștere și Angelo Vito Gasparro. Și, de asemenea, un alt cuplu: Alessandro Merlo și Silvia Malnati, 29 și 27 de ani, care au fost logodiți de aproape zece ani, au împărtășit pasiunea pentru muncă, studiu și călătorii. Prietenii lor îi amintesc ca „doi băieți strânși și veseli”, atât de mult încât se gândesc să construiască un viitor mai stabil împreună. Sâmbătă, s-au decis să facă un tur în Piemont, într-o zonă la o aruncătură de băț de Varese și ușor de accesat, între munți și lac. Dar vestea tragediei a ajuns în curând în oraș.

Primarul Davide Galimberti a vorbit despre „o duminică tragică pentru care nu există cuvinte. Doar durerea profundă pentru toate victimele și un mare gând pentru cei care se luptă pentru viața lor în urma accidentului de pe telecabina Stresa Mottarone ".

Se știe puțin despre familia Zorloni, din Vedano Olona. Cu excepția micuței Mattia, în vârstă de cinci ani, care a murit la spitalul Regina Margherita din Torino, unde a ajuns într-o ambulanță încă în viață. Părinții săi, tatăl său Vittorio, în vârstă de 55 de ani, și mama sa Elisabetta Samantha Personini, în vârstă de 38 de ani, au murit pe loc. Ar fi trebuit să se căsătorească pe 24 iunie.


    Alessandro Merlo și Silvia MalnatiFoto: corriere.it
Alessandro Merlo și Silvia MalnatiFoto: corriere.it

Iată numele tuturor victimelor tragediei:

  • Biran Amit
  • Peleg Tal 
  • Biran Tom,
  • Cohen Konisky Barbara
  • Cohen Itshak
  • Shahaisavandi Mohammadreza
  • Cosentino Serena
  • Malnati Silvia
  • Merlo Alessandro
  • Zorloni Vittorio 
  • Persanini Elisabetta
  • Zorloni Mattia
  • Gasparro Angelo Vito
  • Pistolato Roberta

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net