Cum pot fi păcăliți românii care se pregătesc să plece în Grecia. CERT avertizează

Ultima actualizare:

    Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Plecați în concediu în Grecia? Grijă mare la capcanele din online! Hackerii au început să profite de cerințele statului elen, cu privire la accesul turiștilor în Grecia. Iată la ce trebuie să fii atent atunci când completați formularele pentru intrarea în țară.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) publică un exemplu edificator pe pagina de Facebook și îi avertizează pe turiști să aibă grijă unde îşi introduc datele personale. Asta pentru că, profitând de birocrația generată de pandemia de covid, au apărut diverse siteuri neoficiale, create special pentru a fura datele de card ale celor care le accesează.

CERT-RO le recomandă românilor care se pregătesc să-și petreacă vacanța în Grecia  să folosească doar site-ul oficial al Ministerul Afacerilor Externe. "Cei care călătoresc sau plănuiesc să se deplaseze în Grecia trebuie să fie atenți unde își introduc datele pentru generarea formularului necesar pentru intrarea în țară. Site-ul oficial, recomandat inclusiv de Ministerul Afacerilor Externe este https://travel.gov.gr. Au apărut deja site-uri care pot profita de neatenția utilizatorului pentru a-i colecta date cu caracter personal sau date financiare, așa cum putem observa în imaginile de mai jos. Evitați accesarea surselor neoficiale și nu furnizați date pe astfel de site-uri! Mai mult, în acest caz utilizatorului i s-au cerut inclusiv date de card, deși în care în mod normal formularul NU specifică necesitatea oferirii acestor detalii", scrie CERT-RO.

Citește și:

Ce trebuie să știi dacă mergi în vacanță, în Grecia. Formulare de completat, când faci testul, cum te ajută adeverința de vaccinare

Formular de triaj COVID la intrarea în România. Cum arată documentul și de unde poate fi descărcat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net