Cum a funcționat imunizarea de grup împotriva coronavirusului în Olanda. ”Suntem foarte departe”

Ultima actualizare:

    Olandezii au putut circula în timpul carantinei, cu singura condiție să păstreze distanța de siguranțăfoto: Getty Images
Olandezii au putut circula în timpul carantinei, cu singura condiție să păstreze distanța de siguranțăfoto: Getty Images

Planurile autorităților din Olanda, de a favoriza imunizarea de grup împotriva noului coronavirus prin impunerea unor măsuri de carantină mai puțin severe decât în restul Europei, pare să fi eșuat. Cel puțin așa arată un studiu făcut pe donatorii de sânge din Olanda.

Un studiu făcut pe donatorii de sânge din Olanda a descoperit că 5,5% dintre ei au dezvoltat anticorpi contra noului coronavirus, a anunțat miercuri firma de profil Sanquin, potrivit Reuters, citat de Hotnews.ro.

Studiul, realizat pe 7.000 de donatori între 10 și 20 mai, arată cam ce procent din populația olandeză a fost infectată deja cu Sars-Cov-2. Un studiu similar din aprilie descoperise anticorpi la 3% dintre donatorii de sânge olandezi.

”Acest lucru arată că peste 90% dintre donatorii noștri nu au avut contact cu virusul, dacă presupunem că toți cei infectați dezvoltă anticorpi”, a spus șeful departamentului de cercetare al Sanquin, Hans Zaaijer, la postul public de televiziune NOS. ”Suntem foarte departe de un scenariu de imunizare de grup”, a adăugat acesta.

Citește și:

Guvernul Olandei vrea «o imunitate de grup» împotriva Covid-19. Nou bilanț tragic în Italia

Mesaj din lanul de lalele: ”Ne vedem anul viitor!”

Olandezii au impus o ”carantină inteligentă”

Autoritățile olandeze au impus o ”carantină inteligentă” începând cu 15 martie, până la jumătatea lunii mai. Chiar dacă școlile, barurile, restaurantele, sălile de spectacol și de sport au fost închise, multe magazine au rămas deschise. Spre deosebire de majoritatea țărilor europene, olandezii au avut voie să iasă afară, cu singura condiție să respecte distanța de 1,5 metri.  

Până marți, 2 iunie, în Olanda fuseseră confirmate 46.647 de cazuri de coronavirus și 5.967 de decese.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net