Coronavirus. Explozie de îmbolăniviri în Marea Britanie. Aproximativ 6200 de persoane, depistate pozitiv în ultimele 24 de ore

pacient-coronavirus.jpg

pacient coronavirus
Marea Britanie se află într-un punct critic în ceea ce privește gestionarea situației provocate de coronavirus
Sursă foto: Shutterstock

Marea Britanie a înregistrat miercuri mai mult de 6.178 de noi cazuri de Covid-19, confirmând astfel cele mai mari temeri ale experților care sunt de părere că țara se află într-un punct critic, iar luna octombrie ar putea aduce o explozie a numărului de cazuri de îmbolnăvire și o creștere în rândul celor care vor pierde bătălia cu noul virus. În acest moment, Marea Britanie se află pe primul loc cu un bilanț negru al deceselor înregistrare. Aproximativ 42.000 de britanici au murit deja de la începutul pandemiei.

Specialiștii fac previziuni sumbre privind modul în care va evolua numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul virus gripal pe teritoriul Marii Britanii. Potrivit acestora, luna octombrie ar putea aduce peste 50.000 de noi îmbolnăviri și mai mult de 200 de decese pe zi dacă măsurile necesare pentru încetinirea propagării virusului nu vor fi luate în scurt timp.

Raportul de miercuri vine să confirme temerile lor. Aproape 6200 de noi cazuri au fost raportate de autorități. Mai mult decât atât, acestea se aduagă la cele 409.729 de persoane diagnosticate de la începutul epidemiei, potrivit cifrelor anunţate miercuri de ministrul Sănătăţii. Moartea a încă 37 de persoane este de asemenea critică, numărul total al victimelor ajungând la 41.825.          

Premierul Boris Johnson a anunțat introducerea unor noi restricții

Premierul Boris Johnson a anunţat marţi noi restricţii, în special închiderea pub-urilor, barurilor şi restaurantelor după ora 22.00, începând de joi în Anglia.   

boris_johnson_2.jpg

boris johnson
Boris Johnson a anunțat un set noi de restricții
Sursă foro: EPA

După ce a îndemnat populaţia să se întoarcă la muncă pentru a contribui la relansarea economiei, Guvernul şi-a schimbat poziţia şi cere de-acum britanicilor să lucreze de acasă cât mai mult posibil. 

              

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1