Previziuni sumbre pentru Marea Britanie! În octombrie ar putea fi înregistrate 50.000 de îmbolnăviri zilnice

coronavirus.jpg

coronavirus
Marea Britanie se află într-un punct critic în ceea ce privește gestionarea situației provocate de coronavirus
Sursă foto: Shutterstock

Specialiștii fac previziuni sumbre privind modul în care va evolua numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul virus gripal pe teritoriul Marii Britanii. Potrivit acestora, luna octombrie ar putea aduce peste 50.000 de noi îmbolnăviri și mai mult de 200 de decese pe zi dacă măsurile necesare pentru încetinirea propagării virusului nu vor fi luate în scurt timp.

"Cazurile de COVID-19 s-au dublat la fiecare şapte zile, iar fără măsuri de restricţie extinderea pandemiei va lua avânt", a explicat Vallance împreună cu responsabilul şef pentru sectorul sanitar, Chris Whitty, la prezentarea situaţiei create de noul coronavirus.

calatori-in-mijloacele-de-transport-public.jpg

calatori
Pandemia de coronavirus ar putea scăpa de sub control în Marea Britanie, avertizează specialiștii
Sursă foto: Arhivă Click!

Cei doi experţi şi principali consilieri ştiinţifici ai executivului s-au reunit la sfârşitul săptămânii cu premierul britanic, Boris Johnson, şi cu ministrul sănătăţii, Matt Hancock, pentru a evalua răspândirea îngrijorătoare a contagierilor cu virusul SARS-COV-2 în această ţară unde peste 40.000 de persoane au murit de la declanşarea pandemiei, informează The Guardian. Ei au subliniat că Marea Britanie se află într-un punct critic și urmează o direcție greșită, fiind doar o chestiune de timp până când numărul cazurilor va exploda, iar situația va scăpa de sub control. 

boris_johnson.jpg

boris johnson
Boris Johnson ia în calcul introducerea unor noi restricții pentru limitarea răspândrii virusului
Sursă foro: EPA

Premierul Boris Johnson studiază posibilitatea de a limita mişcările cetăţenilor timp de o săptămână în Anglia, în timp ce responsabilii provinciilor autonome, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au competenţele necesare pentru a adopta măsurile pentru teritoriile lor, relatează Hotnews.ro.  

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1