Coronavirus. Australia a decretat starea de dezastru în Melbourne. Locuitorii au golit magazinele

Ultima actualizare:
Locuitorii din Melobourne au luat cu asalt magazinele pentru a-și face provizii
Locuitorii din Melobourne au luat cu asalt magazinele pentru a-și face provizii

Metropola Melbourne se închide cu totul din cauza celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus. Premierul statului Victoria, a cărui capitală este Melbourne, a decretat ”stare de dezastru”, ceea ce înseamnă că locuitorii metropolei nu mai au voie să iasă din case decât pentru îngrijiri medicale, pentru a se duce la serviciu și, o singură dată pe zi, pentru a face cumpărături.

În timpul zilei, oamenii pot merge la cel mult 5 kilometri de casă, pentru cumpărături sau pentru a face sport, iar noaptea deplasările sunt interzise, cu excepția situațiilor de urgență. Imediat după anunțul premierului Daniel Andrews, locuitorii metropolei au luat cu asalt magazinele și au golit rafturile cu produse esențiale.

În timpul stării de dezastru, locuitorii din Melbourne vor mai putea ieși la cumpărături doar o dată pe zi
În timpul stării de dezastru, locuitorii din Melbourne vor mai putea ieși la cumpărături doar o dată pe zi

Statul Victoria a anunţat duminică şapte decese şi 671 de noi cazuri de boală în ultimele 24 de ore. Bilanţul deceselor în Victoria se ridică astfel la 123, iar la nivel naţional la 208.

Premierul a anunţat "starea de dezastru" (pe lângă starea de urgenţă deja în vigoare), care oferă poliţiei şi altor autorităţi puteri suplimentare, precum şi o serie de noi restricţii, inclusiv suspendarea activităţii parlamentului local.

Citește și:

Uluitor! Stau la plajă ca sardinele în plină pandemie de coronavirus. Australia a șocat cu aceste imagini

O biserică din Australia vinde dezinfectant enoriașilor pentru "a-i scăpa de coronavirus". Ce amenzi uriașe au primit făptașii

  • Va fi o interdicţie de circulaţie în Melbourne între orele 20:00 şi 05:00 în fiecare zi.
  • Singurul motiv pentru a ieşi din casă în acest interval este de a primi îngrijiri, a acorda îngrijiri şi a merge la şi de la serviciu.
  • Locuitorii oraşului vor avea voie să facă cumpărături doar o dată pe zi şi vor putea face exerciţii fizice zilnic în afara casei maxim o oră şi nu mai departe de 5 km de locuinţă.
  • Activităţile recreative nu mai sunt permise.


    În timpul stării de dezastru, locuitorii din Melbourne vor mai putea ieși la cumpărături doar o dată pe zifoto: AFP
În timpul stării de dezastru, locuitorii din Melbourne vor mai putea ieși la cumpărături doar o dată pe zifoto: AFP

"Sunt paşi mari, dar sunt necesari. Trebuie să limităm circulaţia şi nivelul de transmitere a virusului'', a spus Andrews, conform Agerpres. El a spus că există 760 de cazuri de transmitere comunitară cu origine necunoscută - pentru care nu poate fi urmărită sursa infecţiei - ceea ce el a numit "un nivel inacceptabil de înalt" şi "cea mai mare provocare a noastră". 

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi starea de dezastru în toată Victoria vor fi în vigoare timp de şase săptămâni (până la 13 septembrie), scrie EFE.

Citește și:

Tom Hanks și soția sa, diagnosticați cu noul coronavirus! Cei doi se află în Australia

Cazurile din Victoria reprezintă aproximativ 60% din totalul de 18.000 de cazuri COVID-19 detectate în toată ţara de la începutul pandemiei, inclusiv peste 200 de decese.

Ţara oceanică, care a gestionat cu succes primul val de infecţii, se confruntă de la începutul lunii iulie cu o creştere a cazurilor legate de infectări importate şi de o serie de eşecuri ale hotelurilor de a impune călătorilor din străinătate o carantină obligatorie de două săptămâni.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net