O biserică din Australia vinde dezinfectant enoriașilor pentru "a-i scăpa de coronavirus". Ce amenzi uriașe au primit făptașii

harta-coronavirus

harta coronavirus
Coronavirusul s-a răspândit pe întregul mapamond și infectat milioane de oameni

Oamenii legii au avut de soluționat un caz cu adevărat incredibil în Australia! Un grup de reprezentanți ai unei biserici au profitat de panica creată de coronavirus pentru a vinde promisiuni false și dezinfectant oamenilor care credeau că acesta este soluția pentru finalul pandemiei. Polițiștii au dat de urma mincinoșilor și i-au pedepsit cu suma de 150.000 de dolari pentru faptele lor.

Reprezentanții Bisericii Sănătății și a Vindecării Genesis II din Australia au profitat de panica care s-a infiltrat în sufletele oamenilor din cauza pandemiei de coronavirus și au vândut o soluție pe bază de clorit de sodiu. Ei susțineau că substanța chimică are capacitatea mirculoasă de a vindeca noul virus și de a pune capăt altor boli crunte, precum cancerul și SIDA, relatează abc.net.au.

Oficialii australieni trag un semnal de alarmă 

Oficialii Adminstrației Bunurilor Terapeutice din Australia atenționează că produsele promovate de reprezentanții instituției religioase reprezintă un pericol enorm pentru sănătate. "Substanța prezintă riscuri serioase de sănătate și pot provoca greață, diaree și deshidratare severă”, iar în unele cazuri poate duce la complicații grave, subliniază oficialii australieni. 

Chiar dacă cei care au scos la vânzare produsele au fost identificați de către polițiști și sancționați cu o amendă care se ridică la suma de 150.000 de dolari, substanțele pot fi achizițioante în continuare de pe site-ul controversatei biserici. 

coronavirus.jpg

coronavirus
Foto Gettyimages

Donald Trump, declaraţii iresponsabile privind consumul de dezinfectant 

Şi preşedintele american Donald Trump se numără printre cei care crede că dezinfectantul introdus în corp ar putea contribui la îndepărtarea virusului. În cadrul unei declaraţii de presă el a cerut medicilor să studieze efectele benefice pe care le are dezinfectantul asupra oamenilor. ”Constat că dezinfectantul elimină virusul într-un minut. Nu ar exista un mijloc pentru a face aşa ceva prin injecţie în interior sau aşa ceva, ca o curăţare? Cum vedeţi, el pătrunde în plămâni, face enorm de multe lucruri acolo, deci ar fi interesant să se verifice asta”, a declarat Trump, într-o reuniune de informare la Casa Albă.

donald-trump.jpg

donald trump
Donald Trump a sugerat că ingerarea de dezinfectant sau injectarea lui ar avea succes în lupta cu coronavirusul
Foto Gettyimages

În urma declaraţiilor sale neinspirate, sute de oameni au sunat la 911 după ce au ingerat dezinfectant, însă Donald Trump a refuzat să îşi asume răspunderea pentru spusele sale. 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1