Coloană de mașini de 12 km la punctul de frontieră Kulata dintre Bulgaria şi Grecia

vama-kulata.jpg

coada de masini la vama kulata
Coloana de autovehicule la punctul de frontieră Kulata se întinde pe o lungime de aproximativ 12 km
foto: forum Grecia

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că la punctul de frontieră Kulata dintre Bulgaria şi Grecia, coloana de maşini are 12 km, timpul de aşteptare fiind de 6 ore. Din acest motiv, autoritățile au cerut măsuri pentru fluidizarea traficului şi clarificarea situaţiei punctului de frontieră Makaza.

”Ministerul Afacerilor Externe a reluat în regim de urgenţă demersurile pe lângă Ministerul de externe elen, atât prin intermediul Ambasadei României la Atena, cât şi pe lângă Ambasada Greciei la Bucureşti, solicitând autorităţilor elene atât identificarea în cel mai scurt timp a unor soluţii care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata – Promachonas, inclusiv prin suplimentarea personalului şi a echipamentelor de testare, cât şi clarificarea în cel mai scurt timp a statutului punctului de frontieră Makaza”, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de MAE.

Timpul de așteptare la punctul de frontieră Kulata este de 6 ore

Potrivit informaţiilor comunicate de Ambasada României la Sofia, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 12 kilometri, timpul de aşteptare fiind de aproximativ 6 ore. Aglomeraţia din punctul de frontieră este generată de faptul că autorităţile elene testează toţi cetăţenii statelor non-UE.

Ca urmare a demersurilor efectuate de partea română, autorităţile elene au reluat procedura stabilită anterior de separare a fluxului de acces pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE. De asemenea, la acest moment, procedurile de verificare a formularelor electronice sunt desfăşurate simultan pe patru fluxuri, iar procedurile de testare de către trei echipe.

Citește și:

Concediul în Grecia începe cu nervi la vamă şi cozi kilometrice! Accesul se face printr-un singur punct de frontieră

Care sunt punctele de frontieră deschise pentru ieșirea din Grecia

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că potrivit datelor oficiale comunicate de autorităţile locale ieşirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră - Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu menţiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.

Completarea formularului online scurtează timpul de așteptare

Totodată, pentru a evita timpi suplimentari de aşteptare la frontieră, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că este important ca cetăţenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form), cu cel puţin 48 de ore anterior deplasării şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

Citește și:

Avertisment pentru românii care pleacă în Grecia. ”Dacă nu completați formularul, veți fi testați cu toții”

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Loading...

Citește și

  • Turiști care ajung la un hotel din Grecia, în vara pandemiei

    Dacă urmează să plecați în vacanță în frumoasa și însorita Grecie trebuie să știți că aveți câteva reguli de respectat. Accesul rutier se face printr-un singur punct de trecere, unde se formează cozi, e necesar să completați în prealabil un formular electronic, iar la sosire puteți fi testat de coronavirus. Regula se aplică și în cazul zborurilor cu avionul.

  • Turiștii sosiți cu avionul în Grecia, testați de Covid-19

    Mult așteptata vacanță în Grecia a început cu emoții pentru sute de români, în primele zile ale lunii iulie. Dacă cei care au ales să meargă cu mașina au stat la cozi interminabile în singurul punct de trecere a frontierei, turiștii care au zburat spre insule cu avionul au fost testați în masă de Covid-19, la aeroport.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1