Cine este Doina Bucătaru, infirimiera româncă moartă în Italia de coronavirus

Ultima actualizare:

    Ea este Doina Bucătaru, infirmiera de origine română moartă de coronavirus în Italiafoto: Facebook
Ea este Doina Bucătaru, infirmiera de origine română moartă de coronavirus în Italiafoto: Facebook

Un alt cadru medical a fost răpus de coronavirus, în Italia. De această dată este vorba despre o infirmieră româncă. Doina Bucătaru s-a stins la Terapie Intensivă, marți, în Spitalul Carle din Cuneo. Același spital unde, cel mai probabil s-a și infectat.

 Săptămâni întregi a luptat în linia întâi pentru a salva cât mai mulți pacienți infectați. Doina Bucătaru (61 de ani) era infirmieră în Secția de Pneumologie a spitalului Carle din Cuneo. Însă Coronavirusul nu alege. Spre sfârșitul lunii trecute s-a infectat, iar starea ei s-a agravat rapid. După aprope trei săptămâni, virusul a învins. Moartea româncei a șocat întreaga comunitate din Monterosso Grana.

Românca avea 61 de ani și devenise bunică în urmă cu doar 4 luni, după ce fiica ei, Tania, i-a dăruit o nepoțică, pe nume Tamika, scrie lastampa.it. Doina Bucătaru locuia în Italia de mai bine de 36 de ani

Originară din Șimleu Silvaniei (județul Sălaj), Doina Bucătaru a plecat în Italia după ce și-a cunoscut viitorul soț, Franco Vallati. Acesta venise în vacanță, în România. Cei doi s-au îndrăgostit și, după doi ani, s-au căsătorit. În 1984, Franco Vallati a cumpărat discoteca "La Cucaracha" din Monterosso Grana, în Piedmont. El și Doina au condus afacerea timp de 22 de ani.  Românca este descrisă de jurnaliștii italieni ca fiind de o eleganță impecabilă și prezență frumoasă. Deși era co-proprietar al clubului, Doina Bucătaru a lucrat și ca ospătar acolo. În 2006, soții Vallati au desființat afacerea și s-au separat, dar au întreținut întotdeauna o prietenie fraternă, o relație de încredere și stimă reciprocă. Mai târziu a lucrat ca barman în alte cluburi din zona Cuneo, apoi s-a angajat ca infirmieră la spital.

Doina Bucătaru, o femeie plină de viață
Doina Bucătaru, o femeie plină de viață

A luptat și a fost contaminată

Întreaga comunitate din Monterosso Grana, o comună în Provincia Cuneo, este în stare de șoc după ce Doina Bucătaru a murit.

Românca a luptat în linia întâi, alături de medici și asistente, până în 27 martie, când a început să facă aibă probleme respiratorii, să tușească și să facă febră, scrie observator.tv.

Starea ei de sănătate s-a înrăutățit brusc, astfel că s-a internat. A murit pe 14 aprilie. Trupul neînsuflețit va fi incinerat joi, în Magliano Alpi, în cadrul unei ceremonii private.

Peste 12 mii de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus,în Italia. Rapoartele arată că 94 de medici și 26 de asistente au pierdut lupta cu virusul mortal.

Până acum, 421 de români aflați în Italia s-au îmbolnăvit de Covid-19. Din păcate, 13 dintre ei au murit.

Citește și: 

Asistentă din Țăndărei, ucisă de coronavirus. Este al treilea deces în rândul cadrelor medicale

Soț şi soție, el-doctor, ea-profesor, au trecut împreună prin infernul COVID-19. "Boala îți fură mințile, tot sistemul de gândire îți este afectat"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net