Cine e teroristul care a ucis 4 oameni la Viena. Avea 20 de ani și voia să lupte în Siria

terorist-viena.jpg

Terorist
Cotidianul Bild a intrat în posesia unei fotografii cu teroristul care a ucis patru oameni la Viena
Sursa foto: BILD
Citeste tot despre: 

Teroristul care a ucis cel puțin patru oameni luni seară în centrul Vienei avea 20 de ani și voia să lupte în Siria de partea ISIS. El a fost împușcat mortal de polițiști.

Teroristul care a ucis cel puțin patru oameni și a rănit 15, luni seară, în centrul Vienei, era născut în anul 2000 din părinți de origine albaneză, veniți în Austria din Macedonia de Nord, potrivit jurnalistului Florian Klenk, redactorul-șef al publicației Falter, citat de G4Media. 

Cine e teroristul care a ucis 4 oameni la Viena. Se numea Kujtim Fejzulai și avea 20 de ani

Teroristul împușcat era monitorizat de poliția locală pentru că se număra printre cei 90 de cetățeni austrieci care au vrut să plece în Siria pentru a lua parte la război de partea ISIS, potrivit sursei citate. Ministrul de Interne austriac a declarat că Kujtim Fejzulai, atacatorul ucis de forţele de poliţie, avea cetăţenie austriacă şi nord macedoneană dar și o condamnare la activ pentru implicare într-o organizaţie teroristă. Mai exact, Kujtim Fejzulai a fost condamnat la 25 aprilie 2019 la 22 luni de detenţie pentru că încercase să plece în Siria pentru a se alătura Statului Islamic. La 5 decembrie a fost eliberat condiţionat, beneficiind de prevederile Legii penale juvenile, a mai spus ministrul.

Deocamdată, în Austria bilanțul este de cel puțin 4 morți civili,15 răniți, plus teroristul ucis de poliție. Autoritățile caută și alți atacatori, deoarece au fost focuri de armă și în alte cinci locuri distincte din Viena.

CITEȘTE ȘI: Atacul din Viena. Poliția confirmă patru morți, printre care atacatorul islamist

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1