Atacul din Viena. Poliția confirmă patru morți, printre care atacatorul islamist

atac-viena.jpg

Atac terorist lângă sinagoga Stadttempel din Viena
FOTO: EPA-EFE / Christian Bruna

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Cel puțin 4 persoane au murit marți seara (2 noiembrie) la Viena, în urma unui atac terorist islamist: doi bărbați, o femeie aflați în centrul orașului și unul dintre atacatori, împușcat de autorități. 15 au fost rănite, printre care și un ofițer de poliție. Casa atacatorului a fost deja percheziționată, a transmis șeful poliției marți dimineață, într-o conferință de presă extraordinară.

Casa atacatorului ucis a fost percheziţionată, însă autorităţile nu au putut spune ce anume au descoperit la faţa locului.
„În momentul de faţă credem că sunt mai mulţi (atacatori). Dar investigăm orice pistă”, a anunțat Franz Ruf, şeful poliţiei. „Este încă dificil de spus cu certitudine dacă a fost unul sau mai mulţi atacatori. Mulţi martori sunt răniţi, traumatizaţi. Trebuie să analizăm datele, şi vă rugăm să înţelegeţi că va dura ceva timp. În acest stadiu nu există un răspuns clar”, a mai spus Ruf. Omul legii confirmă că personal poliţienesc suplimentar va fi detaşat în Viena. Ministrul de interne Karl Nehammer: „Poliţia s-a asigurat ca atacatorul să fie rapid identificat. A existat o foarte scurtă perioadă de haos, după care toate zonele publice au fost ţinute sub control. „Am început investigaţiile. Ne vom concentra ca locuitorii Vienei să se simtă din nou în siguranţă. Mulţumim poliţiei şi tuturor partenerilor care au lucrat cu noi în aceste ore dificile”.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5