Cine e preotul care a salvat coroana de spini a Mântuitorului din incendiul de la Notre Dame

coroana-de-spini-a-mantuitorului-era-adapostita-in-catedrala.jpg

Coroana de spini a Mantuitorului era adapostita in Catedrala inca din anul 1239
Coroana de spini a lui Hristos era adăpostită în Catedrală încă din 1239
Foto: AFP

Părintele Jean-Marc Fournier, capelanul Brigăzii de Pompieri din Paris, este eroul serii de luni, după ce a salvat coroana de spini a Mântuitorului din incendiul care a distrus parțial Catedrala Notre Dame din Paris. ”Nu a arătat nicio urmă de teamă”, au dezvăluit membrii echipei de intervenție.

Părintele Fournier este același care, în urmă cu patru ani, după cel mai sângeros atentat terorist din istoria recentă a Franței, a intrat în sala de concerte de la Bataclan, s-a rugat la căpătâiul morților, le-a alinat durerea răniților și a consolat familiile victimelor.

Luni seară, la puțin timp după ce flăcările au cuprins acoperișul catedralei, părintele Fournier, ghidat de conservatorii patrimoniului, a reușit să salveze cele mai importante obiecte din tezaurul de la Notre Dame: Sfânta Coroană (coroana de spini purtată, conform tradiției, de Mântuitorul Isus Hristos în timpul patimilor răstignirii), un piron folosit la răstignire, o bucată de cruce și tunica Sfântului Ludovic.

parintele-fournier.png

parintele fournier
Părintele Fournier a salvat sfintele relicve din catedrala cuprinsă de flăcări
foto: captură/Twitter

 

Citește și:

Mărturia unui român aflat la incendiul de la Catedrala Notre Dame: «Starea de spirit e dezolantă»

FOTO Catedrala Notre Dame din Paris a luat foc. Mărturiile incendiului care a şters fragmente de istorie

Pompierii salvatori, împreună cu părintele Fournier, au trecut prin sacristie, mai puțin afectată de foc, pentru a ajunge la tezaur, conform jurnaliștilor de la New York Post. Sfintele relicve au fost transportate apoi sub escorta poliției în sediul primăriei Parisului și depuse într-un seif. Acestea vor fi depuse în viitorul apropiat la muzeul Luvru.

Părintele Fournier, antrenat în Afganistan

Părintele Fournier este obișnuit să acționeze sub presiune. El și-a început cariera de preot catolic în Germania, după care s-a mutat în Franța. În 2004, s-a alăturat forțelor armate și și-a petrecut șapte ani în misiuni prin diferite locuri ale lumii. În Afganistan, a supraviețuit unei ambuscade în care au fost uciși 10 soldați.

La 13 noiembrie 2015, preotul a intrat în sala de concerte de la Bataclan, la scurt timp după celmai sângeros atac terorist din istoria recentă a Franței, revendicat de Statul Islamic. Bilanțul oficial al atentatului a fost de 130 de morți și peste 400 de răniți.

Loading...

Citește și

  • pinault alaturi de salma hayek

    Președintele Emmanuel Macron promitea luni, în timp ce flăcările înghițeau șarpanta Catedralei Notre Dame din Paris și turla lui Viollet-le-Duc, că va mobiliza toate energiile Franței pentru a restaura acest momument care reprezintă istoria și spiritul francez. Reacțiile nu au întârziat să apară și, în zorii zilei de marți, cele mai bogate familii din Franța au anunțat că vor dona 300 de milioane de euro pentru restaurarea catedralei.

  • olguta berbec si sotul ei

    Cântăreața de folclor Olguța Berbec și soțul ei, Remus Novac, au văzut cu ochii lor cum arde unul dintre cele mai importante simboluri ale Parisului, catedrala Notre-Dame. Cei doi soți se aflau într-o vacanță în capitala Franței și își programaseră să bifeze și celebrul obiectiv turistic, chiar în ziua fatidică de 15 aprilie. N-au mai apucat însă. Martor ocular la incendiul devastator, Olguța a povestit pentru Click! detalii tulburătoare.