Cine e de fapt prințesa Dubaiului, care a pus pe jar două continente! A fost școlită la Oxford și a participat la Jocurile Olimpice

Ultima actualizare:
Șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum și prințesa Haya
Șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum și prințesa Haya

Zilele acestea, în toată presa internațională se vorbește tot mai mult despre prințesa Dubaiului, care a fugit de soțul ei, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum (69 de ani). S-a vorbit inițial că Haya Bint Al Hussein și copiii ei s-au ascuns în Germania, însă recent s-a afirmat că aceasta ar fi cerut azi politic în Marea Britanie, fapt ce a dus la o criză diplomatică între Germania, Regatul Unit și Emiratele Arabe Unite.

„Evadarea” ei pare o poveste de film! Prințesa Dubaiului ar fi luat cu ea 39 de milioane de dolari, atunci când a fugit din reședința luxoasă în care trăia alături de șeicul Mohammed bin Rashid. Haya este a șasea soție a conducătorului și primului ministru al Dubaiului. Ea este sora vitregă a Regelui Iordaniei, Abdullah al II-lea. Prințesa Haya are 45 de ani, a fost născută în Iordania și școlită în Marea Britanie, la Londra. Aceasta a urmat cursurile Univeristății Oxford și a reprezentat Iordania la Jocurile Olimpice de la Sydney, în 2000, la echitație. 

Prințesa Dubaiului și fiica ei, Jalila
Prințesa Dubaiului și fiica ei, Jalila

Prințesa Dubaiului s-a căsătorit cu șeicul Mohammed bin Rashid în urmă cu 15 ani

Prințesa Haya și Venus Williams, în 2009
Prințesa Haya și Venus Williams, în 2009

Prințesa Haya s-a căsătorit cu șeicul Mohammed bin Rashid în 2004. Acesta este primul ministru, dar și conducătorul suprem al Dubaiului. Șeicul Mohammed a înființat și cele mai prestigoase curse de cai din Marea Britanie - Godolphin. Pasionată de echitație și de sport în general, prințesa Dubaiului a declarat în nenumărate rânduri că vrea să ajute tinerele talente să se afirme, potrivit The Sun

„Prințesa Haya a fost motivată de credința că sportul face viața mai bună, ajută la emanciparea femeilor, rupe barierele și granițele dintre oameni și națiuni”, se arată pe site-ul prințesei Dubaiului. 

Prințesa Haya și șeicul Mohammed s-au căsătorit în 2004
Prințesa Haya și șeicul Mohammed s-au căsătorit în 2004

De-a lungul anilor, prințesa Dubaiului a fost implicată în numeroase acțiuni caritabile. Ea este și vicepreședintele cursei de cai regale din Marea Britanie (Royal Windsor Horse Show). Până recent, Haya Bint Al Hussein a fost fotografiată în mod regulat la cele mai importante curse de cai. Într-un interviu oferit Emirates Woman în urmă cu trei ani, prințesa Dubaiului a mărturisit că și-a dorit întotdeauna să devină jurnalist și că este pasionată să citească ziare și reviste.

Prințesa Haya are doi copii cu șeicul Mohammed bin Rashid, Sheikha Al Jalilla și Sheikh Zayed. Aceasta explica în anii trecuți că cei mici „adoră deșertul” și că „îl iubesc foarte tare pe tatăl lor”. Jurnaliștii de la Emirates Woman au spus despre prințesa Dubaiului că „îi sclipeau ochii atunci când vorbea de soțul și de copii ei”.

Prințesa Haya a ieșit pe locul trei la Federation Equestre Internationale, în 2005
Prințesa Haya a ieșit pe locul trei la Federation Equestre Internationale, în 2005

Ce a făcut-o pe prințesa Dubaiului să renunțe la lux și să fugă de soțul ei


    Prințesa Haya și șeicul Mohammed s-au căsătorit în 2004Foto: AFP
Prințesa Haya și șeicul Mohammed s-au căsătorit în 2004Foto: AFP

Ani mai târziu, soția loială și devotată fuge de soțul ei, declanșând astfel o criză diplomatică pe două contintente. Dar ce a făcut-o pe prințesa Dubaiului să se ascundă de șeicul Mohammed bin Rashid și să încerce să obțină azilul politic în altă țară? Nimic nu este oficial, însă potrivit unor surse apropiate de Haya al Hussein, prințesa se teme pentru viața ei. Se pare că ea ar fi aflat detalii șocante despre întoarcerea misterioasă a uneia dintre fiicele șeicului, Latifa.

Tânăra fugise din Dubai cu ajutorul unui francez, dar a fost interceptată de mai mulți bărbați înarmați pe o coastă din India și obligată să se întoarca acasă. La acea vreme, prințesa Haya, dar și fostul președinte irlandez Mary Robinson, au apărat reputația Dubaiului în acest caz. Autoritățile au declarat că fugara Sheikha Latifa putea fi exploatată în străinătate și că acum este „în siguranță în Dubai”. Mai mulți activiști pentru drepturile omului susțin că șeicul Mohammed a răpit-o pe fiica lui și că o ține sechestrată. Acum, prințesa Haya ar fi aflat adevărul despre acest caz, ceea ce a făcut-o să-i fie frică de soțul ei. 

În cazul în care Mohammed Al Majotoum îi va cere Marii Britanii să o înapoieze pe prințesa Haya, relațiile diplomatice cu Dubaiul vor fi puse în pericol. Cazul este unul dificil și pentru Iordania, în contextul în care prințesa Haya este sora vitregă a Regelui Abdullah. Mai mult de un sfert de milion de iordanieni lucrează în Emiratele Arabe Unite, iar Iordania nu își poate permite un conflict cu Dubaiul.

Citește și

Prinţesa Dubaiului a fugit la Londra cu 39 milioane $. Vrea să divorțeze de șeicul miliardar

Prințesa Dubaiului a fugit de soțul șeic de teamă că va fi ucisă? Ce riscă Marea Britanie dacă o va proteja

image
image
image
image
image
image
justin wood rata wrinkle jpg
stop foto unsplash jpg
geci iarna barbati jpg
man at supermarket jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
printesa iraniana frumusete jpg
pensionar jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net