Prințesa Dubaiului a fugit de soțul șeic de teamă că va fi ucisă? Ce riscă Marea Britanie dacă o va proteja

Ultima actualizare:

    Prințesa Haya s-ar fi refugiat în Marea Britanie, unde așteaptă să i se acorde azil politicFoto: AFP
Prințesa Haya s-ar fi refugiat în Marea Britanie, unde așteaptă să i se acorde azil politicFoto: AFP

Prințesa Haya (45 de ani), soția șeicului din Dubai, a fugit din Emiratele Arabe Unite împreună cu copiii ei și cu 39 de milioane de dolari. Se pare că aceasta a avut motive serioase să se teamă pentru viața ei. Prințesa Dubaiului ar fi cerut inițial azil în Germania, dar acum ar locui într-o vilă de 107 milioane de dolari, în Kensington (Marea Britanie).

Prințesa Haya Bint al-Hussein, soția conducătorului Dubaiului, șeicul Mohammed Al Majtoum (69 de ani), s-a ascuns în Londra, iar surse apropiate de ea susțin ca îi este frica sa nu fie ucisă. Ea ar fi fugit alături de copiii pe care îi are cu soțul ei și ar fi luat cu ea 39 de milioane de dolari. Potrivit presei britanice, Prințesa Dubaiului ar fi cerut azil politic și ar fi depus deja actele de divorț. În urma acțiunii sale, mai multe surse susțin că a izbucnit o criză diplomatică între Germania și Emiratele Arabe, unde șeicul este premier, vicepreședinte și conducător al Dubaiului. Există voci care susțin că emirul le-a cerut autorităților din Berlin să o înapoieze pe prințesă, însă oficialii ar fi refuzat. Acum, Prințesa Haya s-ar afla în Marea Britanie, așteptând cu nerăbdare să primească azil politic. 

Cine este Haya, prințesa Dubaiului

Prințesa Haya bint Al Hussein s-a născut în Iordania
Prințesa Haya bint Al Hussein s-a născut în Iordania

Prințesa Haya este de origine iordaniană și a fost educată în Marea Britanie. Ea s-a căsătorit cu șeicul Mohammed Al Majtoum în 2004, devenind a șasea lui soție. Conducătorul Dubaiului are 23 de copii cu șase soții, relatează BBC. Ce a făcut-o pe prințesa Haya să părăsească luxul din Dubai și să ajungă să se teamă pentru viața ei? Surse apropiate de anturajul acesteia susțin că ea ar fi aflat detalii șocante despre întoarcerea misterioasă a uneia dintre fiicele șeicului, Latifa.

Tânăra fugise din Dubai cu ajutorul unui francez, dar a fost interceptată de mai mulți bărbați înarmați pe o coastă din India și obligată să se întoarca acasă. La acea vreme, prințesa Haya, dar și fostul președinte irlandez Mary Robinson, au apărat reputația Dubaiului în acest caz. Autoritățile au declarat că fugara Sheikha Latifa putea fi exploatată în străinătate și că acum este „în siguranță în Dubai”. Mai mulți activiști pentru drepturile omului susțin că șeicul Mohammed a răpit-o pe fiica lui și că o ține sechestrată. Acum, prințesa Haya ar fi aflat adevărul despre acest caz, ceea ce a făcut-o să-i fie frică de soțul ei. 

Dacă șeicul Mohammed Al Majotoum îi va cere Marii Britanii să o înapoieze pe prințesa Haya, relațiile diplomatice cu Dubaiul vor fi puse în pericol. Cazul este unul dificil și pentru Iordania, în contectul în care prințesa Haya este sora vitregă a Regelui Abdullah. Mai mult de un sfert de milion de iordanieni lucrează în Emiratele Arabe Unite, iar Iordania nu își poate permite un conflict cu Dubaiul.

Citește și

Prinţesa Dubaiului a fugit la Londra cu 39 milioane $. Vrea să divorțeze de șeicul miliardar

Prințesa Diana ar fi împlinit 58 de ani. 7 momente în care Kate Middleton ne-a amintit de Lady Di

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net