Cel puțin 7 morți în inundațiile devastatoare din insula Evia, Grecia

inundatii-evia.jpg

femeie cu un caine pe insula evia din grecia
Oamenii au fost surprinși de inundațiile puternice de pe insula Evia, Grecia
foto: Profimedia

Insula Evia, din Grecia, o destinație populară printre turiștii români, a fost lovită de fenomene meteo extreme. Inundațiile provocate de ploile torențiale au făcut cel puțin șapte morți și pagube materiale importante.

Autoritățile susțin că nu s-au mai confruntat nicodată până acum cu ploi atât de puternice. Imaginile dezastrului sunt impresionate. Cele mai multe dintre victime, printre care un bebeluş de 8 luni și două persoane de peste 80 de ani, au fost găsite în interiorul sau în apropierea locuinţelor lor. 

Pompierii au primit peste 600 de cereri de ajutor de la oameni blocați în mijlocul apelor, în case sau mașini. Torentele au îngreunat sosirea ajutoarelor. Inundațiile s-au produs după ce câteva ape curgătoare s-au revărsat în urma unei furtuni puternice.

Citește și:

Insula Creta, sub ape! Inundațiile catastrofale din Grecia i-au făcut pe oameni să se refugieze pe acoperiș

Grecia, măturată de inundaţii: româncă şi doi copii, salvaţi în ultima clipă

Mai multe persoane au fost salvate cu ajutorul elicopterelor

Zeci de rezidenţi au fost evacuaţi, iar opt oameni au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor într-o zonă unde apele unui râu au ieşit din matcă, inundând drumurile.

„Gândurile noastre se îndreaptă către cei care nu au supravieţuit”, le-a declarat reporterilor ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias, citat de Digi 24. „Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit până acum”, a spus acesta. Potrivit lui Hardalias, pagubele produse de furtună sunt uriaşe în anumite regiuni din centrul Evia.

  • foto: Profimedia
  • foto: Profimedia
  • foto: Profimedia
  • foto: EPA/EFE
  • foto: EPA/EFE
  • Maximize

1/5
Loading...

Citește și