Cel mai gras băiat din lume a reuşit să dea pentru prima oară cu piciorul în minge! Iată cum a reuşit să slăbească

Ultima actualizare:

    Când era gras, abia mai putea să respireFoto: CATERS
Când era gras, abia mai putea să respireFoto: CATERS

Arya Permana, în vârstă de 12 ani, din Indonezia, ajunsese să cântărească 190,5 de kilograme, în urmă cu doi ani, devenind cel mai gras băiat de pe planetă. Nu putea nici să meargă, nici să se joace. Din fericire, el a izbutit să slăbească 77, 2 de kilograme şi, recent, a reuşit să dea pentru prima oară cu piciorul în minge.

S-a dat în fine jos din pat după ce a scăpat de o mare cantitate de grăsime. Chiar poate să joace badminton, după ce ani de zile nu a putut să meargă, să stea în fund sau să se joace, deoarece era obez. Nu existau haine aşa de mari cu care să se îmbrace şi stătea învelit într-o bucată de material, pe când era cel mai gras băiat din lume. Nu a mers niciodată la şcoală din cauza grăsimii. Părinţii au devenit foarte îngrijoraţi şi l-au pus urgent la dietă strictă, disperaţi să-l vadă slăbind. Şi acum, după ce a urmat sfatul dieteticianului şi a mâncat multe fructe şi legume, cântăreşte circa 113 kilograme şi a început să meargă la şcoală. Joacă fotbal cu prietenii şi chiar aleargă doi kilometri pe zi.

Părinţii lui Arya, Rokayah Somantri, de 37 de ani, şi Ade Somantri, de 47 de ani, sunt încântaţi că fiul lor a slăbit şi poate în sfârşit să ducă o viaţă normală. Este foarte activ şi sănătos. A început să nu mai aibă probleme respiratorii. În aprilie, băiatul a fost operat şi i s-a pus inel gastric ca să slăbească. Aşa a reuşit să scape de 20 de kilograme în numai 3 săptămâni. După intervenţia chirurgicală nu mai poate mânca mult. Se hrăneşte doar cu patru linguri de orez şi o cană cu lapte degresat. Dacă mănâncă mai mult, vomită. Nu are voie să mănânce zahăr şi carbohidraţi.


    Acum, joacă fotbal cu prieteniiFoto: CATERS
Acum, joacă fotbal cu prieteniiFoto: CATERS

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net