Cel mai bogat om din Danemarca şi-a pierdut trei copii în atentatul din Sri Lanka. Ce legătură are cu România

anders-holch-povlsen

anders holch povlsen
Anders Holch Povlsen şi-a pierdut trei dinc ei patru copii în bombardamentele care au avut loc în Sri Lanka
Foto:GettyImages

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Trei dintre cei patru copii ai proprietarului magazinului online Asos, Anders Povlsen, au murit în atacurile teroriste din Sri Lanka, a anunţat un purtător de cuvânt al acestuia, potrivit publicaţiei theguardian.com.

Anders Holch Povlsen, în vârstă de 46 de ani, este cel mai bogat om din Danemarca, averea sa fiind estimată la 7,9 miliarde de dolari, potrivit informaţiilor apărute în publicaţia Forbes. În plus, Anders şi soţia sa, pe nume Anne Storm Pedersen, deţin circa 80.000 de hectare de pământ în Scoţia şi militează pentru protejarea zonei şi prezervarea acesteia pentru generaţiile care vor urma, relatează theguardian.com. 

Un purtător de cuvânt al acestuia a confirmat ştirea iniţială potrivit căreia miliardarul şi-a pierdut trei dintre cei patru copii în exploziile care au avut loc în Sri Lanka. 

sri-lanka-atac-deschidere.jpg

sri lanka
290 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma bombardamentelor din Sri Lanka
Foto:AFP

„Pot confirma că trei copii au fost ucişi. Nu avem alte comentarii şi vă rog să respectaţi dreptul la intimitate al familiei în aceste momente”, a declarat purtătorul de cuvânt. Acesta a refuzat să divulge identitatea copiilor şi nu a menţionat dacă şi alţi membri ai familiei omului de afaceri erau prezenţi în Sri Lanka în momentul atacului.

Bombardamentele care au avut loc în duminica Paştelui Catolic în Sri Lanka, vizând mai multe biserici şi hoteluri din zona capitalei Colombo au ucis peste 290 de persoane şi au făcut alte 500 de victime. Potrivit anchetatorilor, 13 suspecţi au fost prinşi, iar Organizaţia Stat Islamic a revendicat seria de atacuri. În urma exploziilor au fost identificaţi 36 de străini decedaţi, provenind din 9 ţări, precum Statele Unite ale Americii, marea Britanie, Danemarca, Pakistan, Maroc, India şi Bangladesh.

sri-lanka-raniti1.jpg

morti sri lanka
Numărul morţilor a ajuns la 290. Alte 500 de persoane sunt rănite
Sursă foto: AFP

Anders Holch Povlsen deţine afaceri în România 

Cel mai bogat om de afaceri din Danemarca, Anders Holch Povlsen, cu o avere estimate la 7,9 miliarde de euro, a adus un aport de trei milioane de euro la capitalul companiei brașovene Wildland SRL, pe care o și administrează alătui de germanul Cristoph Promberger, informeză transilvaniabusiness.ro. Fundaţia urmăreşte cumpărarea pentru conservare a pădurilor din judeţul Argeş şi argumentează că aceasta este cea mai sigură şi eficientă modalitate prin care aceste arii vor putea fi protejate pentru ca ulterior să fie creat un parc natural. În statutul fundaţiei deţinute de Cristophe Promberger şi de Anders Holch este inclusă clauza prin care toate suprafeţele cumpărate pentru a alcătui viitorul parc vor fi donate statului român în momentul în care „acesta va putea asigura administrarea parcului, în conformitate cu statutul său”.

 

Citeşte şi

Atentate cu bombe în biserici și hoteluri în Sri Lanka, de Paştele catolic. 215 de morţi şi peste 500 de răniți

Opt copii români se află în Sri Lanka, țară lovită de atentate teroriste

 

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Atentat Sri Lanka

    Bilanț negru după exploziile din Sri Lanka. Numărul morților a ajuns la 290 de morți și peste 500 de răniți. Atacurile teroriste au avut loc în ziua Paștelui Catolic, la trei biserici și trei hoteluri de lux din zona capitalei Colombo.

  • 215 morți și peste 500 de răniți este bilanțul devastator în urma valului de atacuri cu bombă care a vizat biserici şi hoteluri în capitala din Sri Lanka, Colombo, în prima zi de Paşte catolic. Printre victime se numără şi zeci de cetăţeni străini, printre aceştia portughezi şi britanici, dar și opt copii de origine română, aflați acolo pentru un schimb de experiență.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5