Ce substanță au găsit polițiștii în părul și pe mâinile liderului opoziție ruse Aleksei Navalnîi

Ultima actualizare:

    Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a intrat în comă după ce a băut un ceai pe aeroport, în Rusiafoto: EPA-EFE
Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a intrat în comă după ce a băut un ceai pe aeroport, în Rusiafoto: EPA-EFE

După ce medicii de la spitalul din Siberia unde se află internat Aleksei Navalnîi au declarat că liderul opoziției ruse nu ar fi fost otrăvit, ci suferă de o afecțiune metabolică, oficialii Ministerului Sănătății din regiune au anunțat că polițiștii au găsit o substanță chimică în părul și pe mâinile lui Navalnîi.

Oficialii Ministerului Sănătății din regiunea siberiană unde Alexei Navalnîi este spitalizat au anunțat vineri după-amiază că un laborator al poliției a descoperit o substanță chimică de natură industrială în părul și pe mâinile criticului Kremlinului, transmite Reuters, citat de Hotnews.

Mai devreme în cursul zilei, șeful spitalului din Omsk unde Navalnîi este tratat a declarat că urme ale unei substanțe chimice au fost depistate pe hainele și degetele bărbatului în vârstă de 44 de ani.

Navalnîi, un critic vocal al președintelui rus Vladimir Putin, este internat în condiție gravă după ce a băut ceai joi dimineața despre care apropiații săi afirmă că a fost otrăvit.

Citește și:

Otrăviți pentru a fi scoși din joc. Litvinenko a murit în chinuri, Viktor Iușcenko a fost desfigurat

Cine este Aleksei Navalnîi

De mai bine un deceniu, Aleksei Navalnîi (44 de ani) e simbolul opoziției la adresa lui Vladimir Putin, scrie Digi24. Neobosit în eforturile lui de a scoate în evidență tot ce este putred la Kremlin și în aparatul de stat, și-a trăit viața de la un protest la altul și între o eliberare și o nouă arestare.

În preajma alegerilor legislative din decembrie 2011, Navalnîi a organizat prima manifestație împotriva puterii și a fost arestat pentru prima oară. A stârnit furia conducerii de la Moscova după ce a numit formațiunea lui Vladimir Putin un partid de hoți și escroci.

De-a lungul timpului, a fost inculpat, judecat și, într-un final, condamnat la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru acuzația de deturnare de fonduri - un proces politic, așa cum a fost descris de mulți analiști și oficiali occdentali. Numai în 2017 a fost arestat de trei ori pentru participarea la diverse acțiuni împotriva Kremlinului.

Marele regret al lui Navalnîi e că nu a avut niciodată șansa să-și măsoare puterile cu Vladimir Putin în alegerile prezidențiale. Tentativa sa de a candida în 2018 a fost respinsă pe motiv că avea o condamnare la activ.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net