Otrăviți pentru a fi scoși din joc. Litvinenko a murit în chinuri, Viktor Iușcenko a fost desfigurat

Ultima actualizare:
Iulia Timoşenko
Iulia Timoşenko

Lovitură pe scena politică rusă! Adversarul politic al lui Vladimir Putin, avocatul de 44 de ani Aleksei Navalnîi, plătește scump îndrăzneala de a nu fi fost de acord cu liderul de la Kremlin: se află în comă după ce a fost otrăvit.

Aceasta nu e prima tentativă de omor la adresa lui Navalnîi, care a declarat că s-a încercat otrăvirea lui și în închisoarea, unde și-a ispășit pedeapsa pentru că a organizat manifestații anti-Putin neautorizate. El a fost atacat de mai multe ori cu spray dezinfectant și bătut pe stradă de necunoscuți care l-au avertizat să nu mai critice puterea. Însă Navalnâi nu e singurul adversar politic al liderului de la Kremlin care a suferit de pe urma otrăvirii.

Aleksandr Litvinenko, otrăvit cu poloniu

Fostul spion Aleksandr Litvinenko (1962-2006) a murit în chinuri groaznice în 2006 după ce a fost otrăvit cu poloniu 210 pe teritoriul Marii Britanii. Litvinenko și alți ofițeri FSB și-au acuzat superiorii de asasinarea lui Boris Berezovsky, în 1998. În 1999 a fost arestat, acuzațiile au fost retrase în 2000, s-a exilat în Londra și la 1 noiembrie 2006 a fost otrăvit după întâlnirea cu Andrei Lugovoi, pe care Rusia a refuzat să îl extrădeze în Anglia. Relațiile diplomatice dintre cele două țări s-au răcit.

Serghei și Iulia Skripal
Serghei și Iulia Skripal

Serghei și Iulia Skripal, atac neurotoxic

La 4 martie 2018, tot pe teritoriul Marii Britanii, fostul agent dublu al serviciilor secrete britanice Serghei Skripal și fiica lui Iulia au fost otrăviți cu agentul toxic numic Noviciok, în orașul Salisbury. Din fericire, cantitatea ingerată nu le-a fost letală celor doi cunoscuți pentru discursul lor anti-Putin și critica adusă liderului de la Kremlin. Presa britanică a subliniat faptul că a fost o greșeală din partea Regatului Unit să reia legăturile diplomatice cu Rusia care își anihilează dușmanii politici pe teritoriul altei țări.


    Viktor Iușcenkofoto: EPA-EFE
Viktor Iușcenkofoto: EPA-EFE

Fostul președinte ucrainean Viktor Iușcenko a simțit pe propria piele mânia liderului de la Kremlin în septembrie 2004, când a fost desfigurat. Iușcenko a dus o politică anti-rusească. El a condus Ucraina între 2005-2010 și a avut-o ca premier pe Iulia Timoșenko. Pentru a se vindeca de intoxicarea cu TCDD (dioxină) Iușcenko a a fost tratat la Viena, Londra și Geneva. Iușcenko ar fi fost otrăvi după ce a luat cina cu Volodimir Satsiuk, care a fugit apoi în Rusia și nu a mai fost extrădat.

Viktor Iușcenko
Viktor Iușcenko

Iulia Timoșenko, răni misterioase pe corp

Nici Iulia Timoșenko nu a scăpat de amenințarea otrăvirii. În august 2011, fostul premier care a fost trimis în spatele gratiilor pentru fapte de corupție a acuzat apariția misterioasă a unor răni pe corp. Deși a fost trimisă la închisoare pentru că ar fi obligat compania energetică Naftogaz să semneze contracte ilegale cu Rusia, Timoșenko nu a ezitat să acuze regimul de la Kremlin că ”încearcă so ă scoată din joc”.

Citește și:

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit. Se află în spital, în comă. Așa își ucide Putin dușmanii

Medicii ruși refuză să-l transfere pe Aleksei Navalnîi în străinătate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net