Ce semnificație are numele ales de Meghan Markle și Prințul Harry pentru bebelușul lor

Printul Harry, Meghan Markle, bebeluş

Prinţul Harry împreună cu Meghan markle şi bebeluşul lor
Meghan Markle şi prinţul Harry l-au prezentat lumii miercuri pe micuţul Archie
Foto: GuliverGetty Images

După o așteptare marcată, așa cum era de așteptat, de multe speculații, bebelușul lui Meghan Markle și al Prințului Harry a sosit, iar lucrurile au decurs exact așa cum și-a dorit mama sa, inclusiv în ceea ce privește numele micuțului.

Harry și Meghan au anunțat numele bebelușului lor la două zile de la nașterea acestuia, după ce l-au prezentat pe micuț reginei. Numele Archie, derivat de la Archibald, cu origini englezești și germane, înseamnă ”autentic și curajos”. Harrison înseamnă ”fiul lui Harry” și reprezintă, cu siguranță, o referință subtilă la tatăl său.

Ce reprezintă Mountbatten-Windsor din numele bebelușului

Mountbatten-Windsor este numele de familie al descendenților Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii care nu poartă un titlu regal, precum Majestatea Sa Prințul sau Majestatea Sa Prințesa. Iată ce spune pagina oficială de Internet a Casei Regale a Marii Britanii.

”În general, membrii familiei regale care au dreptul la stilul și demnitatea MS (Majestatea Sa) Prințul sau Prințesa nu au nevoie de un nume de familie, dar dacă se ivesc situații în care oricare dintre ei are nevoie de un nume de familie (precum în cazul unei căsătorii), acest nume de familie este Mountbatten-Windsor.”

Alegerea numelui pentru primul lor copil nu a fost o sarcină foarte ușoară pentru Meghan și Harry. Într-un interviu acordat la câteva ore după nașterea bebelușului, harry a declarat că el și Meghan ”încă se mai gândesc la nume”. O zi mai târziu, mătușa Kate Middleton a declarat, la rândul ei, că abia așteaptă să afle cum se va numi nepotul ei.

În cele din urmă, Harry și Meghan a dezvăluit numele bebelușului Archie într-o postare pe Instagram, alături de o imagine cu regina, Prințul Philip și mama lui Meghan, Doria Ragland.

 

Citește și:

Cine vor fi nașii băiețelului lui Meghan Markle și al prințului Harry

George Clooney, gelos pe bebeluşul lui Meghan Markle! «Copilul acela îmi strică momentul»

Loading...

Citește și