Ce pariu! De opt luni, nu s-a atins de telefonul mobil, dacă mai rezistă patru, câștigă 100.000 $

elana-mugdan.jpg

Elana Mugdan, de 29 de ani, a reușit să nu se atingă de telefonul inteligent schimbându-l cu un dispozitiv clasic
Elana Mugdan, de 29 de ani, a reușit să nu se atingă de telefonul inteligent schimbându-l cu un dispozitiv clasic
foto Instagram

Elana Mugdan, în vârstă de 29 de ani, din New York, SUA, nu s-a mai atins de opt luni de telefonul inteligent și dacă mai rezistă încă patru luni primește un premiu de 100.000 de dolari din partea companiei Vitaminwater. Cum a început totul? În luna decembrie a anului trecut, compania i-a provocat public pe internauți să scape de dependența de telefonul mobil. Mii de americani s-au înscris în concurs, dar au abandonat pe parcurs.

Elana Mugdan nu s-a mai atins de telefonul ei inteligent iPhone 5s de opt luni. Și pentru a fi sigură că nu va fi tentată să pună mâna pe el, tânăra de 29 de ani, de profesie scriitoare, a vândut dispozitivul și și-a cumppărat un telefon mobil clasic, cu clapetă produs de Kyocera. Noul dispozitiv este bun pentru a primi apeluri și pentru a trimite SMS. ”Odată cu această provocare m-am hotărât să nu mai revin niciodată la telefonul meu inteligent, pentru că devenisem dependentă în ultimul hal de el”, a declarat Elana pentru CNN.

Citește și:

Eşti dependent de telefonul mobil? Uite cum te tratezi!

Eşti dependent de telefon? Fă-ţi testul ăsta ca să afli!

Vrea să scape complet de dependența de telefonul inteligent

Elana Mugdan se fotografiază zilnic în timp ce folosește nou telefon mobil și e mândră că a reușit să scape de vechiul ei iPhone 5s. Conform regulilor concursului, ea are voie să își folosească laptopul, PC-ul și un aparat Amazon Echo pentru a face cumpărături de pe Internet. Mugdan și-a mutat toate aplicațiile de pe telefonul ”smart” în celelalte dispozitive și crede că ”totul este spre binele ei”. Cu toate că au trecut deja opt luni de când nu a mai ”dat cu degetul pe ecranul tactil al smartphone-ului”, Mugdan nu crede că a scăpat complet de ispită. ”Nu cred că putem avea încredere totală în tehnologie. Atunci când avem acces la smartphone avem tendința de a face excese, de a abuza de el și de a-l folosi în alte scopuri decât cele pentru care ar trebui utilizat un telefon mobil. Am devenit dependentă de rețelele de socializare, de jocuri, de aplicații care mă fac să îmi pierd inutil timpul. Sunt mult mai liberă fără ele”, a explicat ea.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1