Ce măsuri ia Germania după un nou record de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Ultima actualizare:

    Autoritățile din Germania reacționează după un nou record de cazuri de Covid-19foto: Shutterstock
Autoritățile din Germania reacționează după un nou record de cazuri de Covid-19foto: Shutterstock

Germania a înregistrat 6.638 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, un record pentru această ţară de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, potrivit datelor oficiale publicate joi, scrie AFP, citat de News.ro. Cancelarul Angela Merkel a anunțat deja câteva măsuri restrictive, cu scopul de a împiedica creșterea necontrolată a ratei de infectare.

Germania a mai înregistrat un număr comparabil de cazuri noi într-o singură zi doar la începutul pandemiei, în 28 martie, când au fost confirmate 6.294 de cazuri.

Creșterile constante înregistrate în ultimele zile au determinat guvernul federal să ia noi măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat miercuri seară, după o întâlnire cu responsabili din 16 landuri, introducerea de noi măsuri restrictive. 

Ce măsuri restrictive a anunțat cancelarul Angela Merkel

  • Numărul de participanţi la evenimentele private va fi limitat în regiunile unde se înregistrează mai mult de 35 de noi contaminări la 100.000 de locuitori în şapte zile. Astfel, adunările vor fi limitate la 25 de persoane în locurile publice şi 15 în sălile private. 
  • În aceste regiuni, purtarea măştii va fi obligatorie peste tot unde oamenii sunt apropiaţi pentru o anumită perioadă.   
  • Dacă cifra de 50 de noi contaminări la 100.000 de locuitori este depăşită, vor fi impuse reguli şi mai drastice, precum limitarea de reuniuni private la 10 persoane şi închiderea restaurantelor la ora 23.00.     

"Sunt convinsă că ceea ce vom face acum va determina modul în care vom traversa pandemia. Putem vedea că rata de infectare creşte şi că în unele regiuni este foarte crescută. Acesta este motivul pentru care trebuie să împiedicăm o creştere necontrolată sau exponenţială ", a comentat cancelarul. 

Guvernul federal şi landurile, care sunt responsabile de politici de sănătate, au elaborat miercuri, timp de 8 ore, reguli care încearcă să unifice situaţii extrem de disparate, o consecinţă a federalismului. 

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS. Record în Cehia și Germania: cele mai multe cazuri de la debutul pandemiei

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net