Ce coronavirus? Britanicii au ieșit la plajă în cea mai călduroasă zi din an

Ultima actualizare:

    Britanicii au profitat de vremea frumoasa și au ieșit la plajăfoto: Profimedia
Britanicii au profitat de vremea frumoasa și au ieșit la plajăfoto: Profimedia

Nici teama de infecția cu noul coronavirus, nici amenzile piperate nu i-au putut împiedica pe britanici să se bucure de cea mai călduroasă zi din an, de până acum. În pantaloni scurți și tricou, dacă nu direct în costum de baie, locuitorii din Regat au ignorat restricțiile de circulație și au ieșit la plajă.

23 de grade Celsius în aprilie nu-s de colea pentru locuitorii din Marea Britanie, care au lăsat deoparte frica de coronavirus și de amenzi și au ieșit la plajă.

Marea Britanie a impus restricții de deplasare începând din 23 martie, dar nu a condiționat ieșirea din case pentru locuitorii ei de o declarație pe propria răspundere. Așa se face că, nu de puține ori, britanicii au ignorat regulile de carantină și au umplut parcurile, atrăgând furia ministrului Sănătății.

”Acestea nu sunt recomandari, ci reguli. Nu trebuie să-ți părăsești casa decât în patru situații: dacă ai probleme medicale, dacă ai nevoie de mâncare, dacă muncești sau pentru exerciții fizice. Avem o lege dată în sensul acesta. Nu e o recomandare, repet. E o regulă, iar oamenii trebuie să o respecte”, a declarat Matt Hancock, ministrul Sănătății, la începutul lunii aprilie, când soarele i-a îmbiat pe britanici la plimbare.

Apelul ministrului a rămas însă fără ecou, căci joi, britanicii au luat din nou cu asalt parcurile. Iar asta în ciuda faptului că Marea Britanie a anunțat 616 noi decese joi, ceea ce înseamnă că totalul morților a ajuns la 18.783.

Statul la plajă este interzis de autorități, iar cei care încalcă regulile de carantină riscă o amendă de 60 de lire sterline, care poate ajunge la 120 d elire sterline, în caz de recidivă.

Citește și:

Locurile turistice din China, luate cu asalt după ridicarea restricțiilor. 20.000 de vizitatori într-o zi

Imagini care sfidează orice logică: Napoli arată ca un furnicar în plină carantină

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net