Cazul Navalnîi încinge spiritele între Occident și Rusia. Ce a declarat ministrul de Externe rus

alexei-navalnii-arest.jpg

Alexei Navalnîi
Alexei Navalnîi, în momentul în care este arestat de poliția rusă
Sursa foto: EPA/EFE
Citeste tot despre: 

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat luni că reacția Occidentului care a condamnat arestarea opozantului Aleksei Navalnîi este menită să le distragă atenţia cetăţenilor din respectivele ţări de la problemele interne, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit lui Lavrov, cazul lui Navalnîi a avut ecou în mod artificial în afara Rusiei şi în Occident, care a impus sancţiuni împotriva Moscovei în legătură cu otrăvirea opozantului. Şeful diplomaţiei ruse a adăugat că Moscova nu se teme că îi va fi afectată imaginea în urma ultimelor evoluţii din acest caz. „Probabil că ar trebui să ne gândim la imaginea noastră, dar nu suntem domnişoare care merg la bal", a declarat Lavrov în conferinţa de presă anuală.

Ministrul de externe rus a menţionat că Germania nu a adus dovezi materiale în sensul că Navalnîi ar fi fost otrăvit şi că Rusia nu consideră că există motive pentru a începe o anchetă penală. 

Navalnîi a fost arestat duminică de autorităţile ruse imediat după sosirea lui la Moscova din Germania, unde a stat în convalescenţă după o presupusă otrăvire, în august anul trecut.

CITEȘTE ȘI: Reacții internaționale despre arestarea lui Aleksei Navalnîi. Puterile lumii cer eliberarea lui imediată

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1