Canada a decis să nu îi mai protejeze pe ducii de Sussex! Din 31 martie cei doi vor deveni cetățeni „privați”

Ultima actualizare:
Ducii de Sussex s-au mutat în Canada împreună cu fiul lor, Archie
Ducii de Sussex s-au mutat în Canada împreună cu fiul lor, Archie

După ce au decis separarea de Casa Regală Britanică, ducii de Sussex, Prințul Harry și Meghan Markle, „s-au refugiat” în Canada de întreg valul de rumoare care s-a declanșat la scurt timp. Se pare însă că problemele nu s-au oprit, totuși, pentru cuplul princiar.

Cei doi soți au plecat împreună cu fiul lor, Archie, în Canada, și au sperat că în noua locație își vor putea găsi, într-un final, liniștea și discreția cu privire la viața lor personală, pe care le-au tot solicitat de-a lungul timpului.

Canada nu îi va mai proteja pe cei doi duci de Sussex și fiul lor

Se pare, însă, că „gazdele” lor au decis să nu mai fie atât de primitoare, în cele din urmă. Guvernul canadian a confirmat că nu va mai plăti pentru a asigura protecţia familiei Prinţului Harry, care s-a mutat de peste două luni în această ţară. Inițial, cei trei (ex) membri ai familiei regale britanice au fost păziți de poliţia regală canadiană, la solicitarea poliţiei metropolitane din Marea Britanie, deoarece aceştia au în continuare, până în data de 31 martie, statut de „persoane protejate la nivel internaţional”.


    Ducii de Sussex s-au mutat în Canada împreună cu fiul lor, ArchieFoto: Getty
Ducii de Sussex s-au mutat în Canada împreună cu fiul lor, ArchieFoto: Getty

Deși cuplul a explicat că are în continuare nevoie de protecție chiar și după ce vor renunța la rangurile lor, reprezentanții Canadei au explicat ferm că asistența de securitate se va opri în săptămânile următoare, în conformitate cu schimbarea statutului lor, conform The Guardian.  

Jandarmeria Regală a Canadei (GRC) asigură protecția Prințului Harry și soției sale, Meghan Markle, din luna noiembrie, a confirmat ministerul Securității publice. Însă acest serviciu se va încheia „în următoarele săptămâni, atunci când cei doi își vor pierde statutul de membri ai familiei regale britanice și vor deveni cetățeni privați”, informează presa canadiană.

De asemenea, în luna ianuarie, premierul Justin Trudeau a spus că guvernul său „nu prea a fost” implicat în vreo negociere privind mutarea cuplului în Canada. Prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan de Sussex, îşi vor îndeplini îndatoririle regale oficiale până pe 31 martie. Aceștia au anunțat în mod oficial, la începutul acestui an, că renunţă la statutul de membri seniori ai familiei regale britanice şi că vor să devină independenţi din punct de vedere financiar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net