Belgia garantează vaccinul gratuit anti-Covid pentru fiecare cetățean

vaccin-coronavirus.jpg

vaccin coronavirus
Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus ar putea începe în Europa în ianuarie 2021
foto: Shutterstock

Veștile bune despre vacinul împotriva noului coronavirus se înmulțesc, iar autoritățile au început deja să-și facă planuri pentru campania de imunizare. Belgienii au anunțat că garantează vaccinul gratuit pentru fiecare cetățean, iar SUA speră că vor reuși să imunizeze 20 de milioane de persoane în decembrie.

După Pfizer / BioNTech săptămâna trecută, societatea de biotehnologie americană Moderna a anunțat luni că vaccinul la care lucrează ar avea o eficacitate de 94,5%. Aceasta înseamnă că riscul de îmbolnăvire cu Covid-19 a fost redus cu 94,5% între grupul placebo și grupul de testare în cadrul amplului studiu clinic aflat în desfășurare în acest moment în SUA. Altfel spus, 90 dintre participanții din grupul placebo au contractat virusul, față de numai 5 persoane în grupul vaccinat.

Vaccinurile Pfizer / BioNTech și Moderna ar putea fi autorizate în SUA de către Agenția Americană a Medicamentului (FDA) în prima jumătate a lunii decembrie, după cum a declarat luni Moncef Slaoui, directorul științific al operațiunii Warp Speed, care vizează vaccinarea populației americane.

Aceasta ar permite vaccinarea a 20 de milioane de americani începând cu a doua jumătate a lunii decembrie. În total, SUA estimează că, odată ce vor fi autorizate și alte vaccinuri, până la mijlocul lunii aprilie vor reuși să imunizeze întreaga populație.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS. SUA au depășit 11 milioane de cazuri de Covid-19

Vaccin gratuit pentru toți cetățenii belgieni

În ceea ce privește continentul european, autoritățile apreciază că vor putea începe campania de imunizare în ianuarie 2021, dacă vaccinurile vor fi autorizate.

Guvernul belgian a anunțat luni că intenționează să imunizeze cel puțin 70% din populația țării, adică 8 milioane de persoane, și a garantat că vaccinul va fi gratuit pentru ”fiecare cetățean”.

Loading...

Citește și

  • Un număr de 4.931 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat în ultimele 24 de ore, bilanţul total al infectărilor ajungând astfel la 365.212. Capitala înregistrează din nou cele mai multe infectări, 999, iar județul Sibiu rămâne primul în topul incidenței cazurilor de COVID-19.

  • Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, avertizează că numărul cazurilor noi de coronavirus ar putea crește din nou în februarie, chiar dacă măsurile restrictive din acest moment vor reuși să limiteze amploarea valului doi al pandemiei. Specialistul susține că ne vom confrunta atunci cu valul al treilea al pandemiei, pe care unele țări, precum Japonia, îl traversează deja.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1