Alertă de călătorie. Caniculă în Franța și risc ridicat de incendii de pădure în Grecia

canicula_paris-vremea-meteo-canicula.jpg

În Franța, sunt prognozate temperaturi de 42 – 43 de grade la umbră
În Franța, sunt prognozate temperaturi de 42 – 43 de grade la umbră
FOTO: adevarul.ro

Din nordul Africii, a urcat spre Europa un val uriaș de aer fierbinte care afectează mai multe țări din Europa de vest, dar va ajunge și la noi în țară. Este alertă de călătorie în Franța, unde sunt prognozate temperaturi peste 40 de grade, dar și în Grecia unde este risc ridicat de incendii de pădure.

Este perioada concediilor, dar Ministerul de Externe vă recomandă să vă informați înainte de a pleca la drum. În mai multe țări din Europa este caniculă.

Val de caldura în Europa de Vest

Valul de caldură devine tot mai intens în sudul și vestul continentului. În Franța, sunt prognozate temperaturi de 42 – 43 de grade la umbră. Meteorologii francezi au emis ”cod portocaliu” de caniculă.

Ministerul de Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde meteorologii au anunţat un episod de caniculă, care va dura până la sfârşitul lunii iunie. Pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei şi departamentul Seine-et-Marne a fost emis un ”cod portocaliu” de caniculă.

Căldura se va accentua progresiv în cea mai mare parte a ţării, cu maxime aşteptate în intervalul miercuri, 26 iunie, şi vineri, 28 iunie. Météo France a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru Paris, departamentele limitrofe ale capitalei (Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Val-de-Marne), precum şi pentru departamentul Seine-et-Marne.

Risc ridicat de incendii de pădure în Grecia

Ministerul de Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie în Grecia unde este risc ridicat de incendii de pădure (grad 4 din 5) pentru 25 iunie, pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate în regiunile: Peninsula Attica; Viotia; Insula Evia; Korinthia; Argolida.

Citește și

Cum va fi vara 2019? Prognoză meteo pentru 3 luni

Când se emite ”cod roșu” de vreme rea. Totul despre codurile meteo

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1