Alegeri SUA 2020. Cine este Jill Biden, profesoara care l-a salvat pe Joe Biden după moartea primei soții

Ultima actualizare:
Jill Biden promite că va continua să predea dacă soțul ei va câștiga alegerile din 3 noiembrie
Jill Biden promite că va continua să predea dacă soțul ei va câștiga alegerile din 3 noiembrie

În vârstă de 69 de ani, Jill este cea de-a doua soție a celui care l-a învins pe Donald Trump și a devenit astfel președintele Statelor Unite ale Americii, iar povestea celor doi este cu adevărat emoționantă. Jill l-a ajutat pe Joe Biden să treacă peste șocul pierderii primei sale soții și a fiicei lor de numai un an într-un tragic accident de mașină.

Joe Biden (77 de ani), contracandidatul democrat al lui Donald Trump la Casa Albă, a surprins pe toată lumea la începutul campaniei electorale, cu aceste cuvinte emoționante despre soția lui: ”Pentru voi toți din această țară, gândiți-vă la profesorul vostru preferat, care v-a transmis puterea de a crede în voi înșivă. Acesta este genul de primă doamnă… care va fi Jill Biden”. Iar Jill chiar a fost pentru Joe Biden omul care i-a dat puterea să creadă în el și să meargă mai departe după tragedia care i-a marcat prima căsnicie.

Prima soție a lui Biden a murit într-un accident de mașină, împreună cu fetița de numai un an a cuplului. Se întâmpla în 1972, iar cei doi băieți ai cuplului, Beau și Hunter, au supraviețuit tragediei. De fapt, Beau și Hunter au fost motivul pentru care Jill a ezitat atât de mult să-i spună DA lui Joe Biden.

Jill, mamă vitregă pentru băieții lui Joe Biden

Fostul vicepreședinte american, acum în cursă strânsă pentru fotoliul de la Casa Albă, a fost nevoit s-o ceară de cinci ori de soție pe Jill înainte ca profesoara de engleză să accepte. ”Nu puteam să-i pun în situația de a-și pierde mama pentru a doua oară. Prin urmare, trebuia să fiu 100% sigură.”

Cei doi s-au cunoscut în 1975, după divorțul lui Jill de fostul jucător de fotbal american Bill Stevenson. A fost o întâlnire aranjată de fratele lui Joe, pe care Jill a rememorat-o recent, cu mult umor. ”Eram o femeie în toată firea, iar tipii cu care mergeam la întâlniri purtau în general jeanși, tricou și saboți. Când a apărut Joe la mine la ușă îmbrăcat într-o haină sport și mocasini mi-am zis că asta n-o să meargă nici într-un milion de ani. Era cu nouă ani mai mare decât mine! Dar am fost să vedem «Un bărbat și o femeie» la cinematograf, iar asta ne-a impresionat profund”, a povestit Jill pentru Vogue.

Jill Biden, foarte drăgăstoasă cu soțul ei în public
Jill Biden, foarte drăgăstoasă cu soțul ei în public

Cei doi s-au căsătorit doi ani mai târziu, în 1977, în New York. Fiica lor, Ashley, s-a născut în 1981. Familia Biden a fost greu încercată în 2015, când Beau a murit din cauza unei tumori crerebrale, la vârsta de numai 46 de ani.

Citește și:

Telenovelă la Casa Albă! După ce i-a murit soțul, s-a măritat cu fratele acestuia

Jill Biden, o profesoară de engleză pasionată de meseria ei

Jill era încă studentă când l-a cunoscut pe Joe Biden, la vremea respectivă deja senator. Tânăra născută în statul New Jersey, cea mai mare dintre cinci surori, și-a continuat studiile după căsătorie și după ce a devenit mamă, absolvind două masterate, la Universitățile Villanova și Werst Chester, și un doctorat la Universitatea Delaware.


    Jill Biden promite că va continua să predea dacă soțul ei va câștiga alegerile din 3 noiembriefoto: Getty Images
Jill Biden promite că va continua să predea dacă soțul ei va câștiga alegerile din 3 noiembriefoto: Getty Images

Citește și:

Alegeri SUA 2020. Melania Trump, ”lovită” de Jill Biden unde o doare mai tare. Cum s-a îmbrăcat soția lui Joe Biden

”Meseria de profesor nu e ceva ce fac, e ceea ce sunt”, a explicat Jill, care nu a renunțat la catedră nici după ce a devenit cea de-a doua femeie în stat, pe vremea când soțul ei era vicepreședinte la Casa Albă. Soția lui Biden a predat la Northern Virginia Community College în acea perioadă și a promis că va face același lucru dacă soțul ei va câștiga alegerile din 3 noiembrie. ”Dacă ajungem la Casa Albă, voi continua să fiu profesoară.”

Citește mai multe despre relația dintre Jill și Joe Biden pe Okmagazine.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net