Reputat specialist chinez: «Pandemia se va încheia până în iunie»

Ultima actualizare:

    OMS a decretat pandemie de COVID-19foto: AFP
OMS a decretat pandemie de COVID-19foto: AFP

Un expert cu mare experiență știe când vom scăpa de Covid 19! Pandemia de coronavirus se va încheia, probabil, în luna iunie, a declarat ieri reputatul pneumolog şi epidemiolog chinez Zhong Nanshan (83 de ani), principalul consilier medical al guvernului de la Beijing, citat de Reuters.

Multe dintre cazurile din China sunt pacienţi asimptomatici, iar rata de reinfectare în rândul pacienţilor care s-au vindecat este redusă, a adăugat specialistul, cunoscut pentru contribuţia sa la combaterea epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) din 2003. 

Expertul afirmase, la sfârşitul lunii februarie, că ţara sa este încrezătoare că va ţine focarul de coronavirus sub control până la sfârşitul lunii aprilie. Zhong Nanshan susținea la acea vreme că unele prognosticuri ale experţilor din străinătate, potrivit cărora China va înregistra peste 160.000 de cazuri, “nu au luat în calcul intervenţia guvernului chinez. Echipa noastră a prognozat aproximativ 70.000 de pacienţi infectaţi cu acest virus. Am prezentat aceste cifre unei publicaţii internaţionale, dar documentul nu a fost acceptat”, a spus el. 

Specialistul nu s-a înșelat: conform cifrelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în China au fost confirmate 80.980 de cazuri şi 3.173 decese. Țara asiatică a depăşit vârful epidemiei de coronavirus, a anunţat tot ieri Comisia Naţională de Sănătate. 

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net