7 morți și 177 de persoane infectate: o nuntă americană s-a transformat în focar de Covid-19

big-moose-inn.jpg

hanul big moose inn
Petrecerea de nuntă a avut loc la hanul Big Moose Inn
foto: Facebook

Șapte morți și cel puțin 177 de persoane infectate cu noul coronavirus, acesta este bilanțul al unei nunți organizate în statul american Maine, aproape de granița cu Canada. Astfel, un eveniment fericit a luat o întorsătură tragică într-o regiune care credea că reușise să țină sub control epidemia de Covid-19.

Nunta, la care au participat 65 de persoane – adică mult peste limita oficială de 50 de persoane – a avut loc la începutul lunii august. Ceremonia religioasă oficiată într-o biserică baptistă a fost urmată de o petrecere la hanul ”Big Moose Inn”.

Zece zile mai târziu, 24 de persoane care au participat la nuntă au fost testate pozitiv la noul coronavirus, iar Centrul pentru controlul bolilor din Maine a deschis o anchetă. Joi, 17 septembrie, bilanțul număra cel puțin 177 de persoane infectate și șapte morți – iar dintre aceștia din urmă, nciunul nu participase direct la nuntă.

Participanții la nuntă au răspândit noul coronavirus în tot statul

Ancheta epidemiologică a legat de nunta din 7 august mai multe focare de coronavirus detectate pe teritoriul statului: peste 80 de cazuri la o închisoare aflată la 370 km distanță, unde unul dintre gardieni participase la nuntă, 10 cazuri la o biserică baptistă din aceeași regiune, 39 de cazuri și șase decese într-un azil aflat la 160 km de hanul unde a avut loc petrecerea.

Revenirea atât de brutală a virusului într-o regiune care relaxase măsurile restrictive și părea să fi depășit vârful pandemiei a fost un șoc pentru comunitatea locală. ”Când am aflat ce s-a întâmplat, am luat decizia de a închide totul în oraș, ne-am întors în izolare”, a declarat Cody McEwen, președintele consiliului municipal.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS. Peste 30 de milioane de infectări și 945.000 de decese în toată lumea

Mesajul unui cercetător român, stabilit în SUA: «COVID-19 nu e o glumă!»

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1