Uite ce chiloți purta Regina Victoria a Marii Britanii!

Ultima actualizare:

    Regina Victoria a purtat aceleași modele de chiloți, de-a lungul vieții, deși moda s-a schimbat de multe ori
Regina Victoria a purtat aceleași modele de chiloți, de-a lungul vieții, deși moda s-a schimbat de multe ori

Chiloții Reginei Victoria erau confecționați dintr-o pânză de calitate foarte bună și aveau brodați monograma monarhului. În ultimii ani, două perechi de chiloți pe care i-a purtat Regina Victoria au fost vândute la licitație cu sume record.

Această pereche de chiloți a fost purtată de Regina Victora a Marii Britanii. Chiloții sunt confecționați dintr-o pânză de bună calitate și sunt brodați cu monograma Reginei Victoria. De fapt, la vremea când i-a achziționat, Regina Victoria a cumpărat un set întreg de astfel de piese de lenjerie intimă, toată perechile de chiloți având brodată cu migală monograma monarhului Regatului Unit. Această pereche de chiloți cu „mânecuță” erau foarte la modă pe vremea când Regina Victoria era tânără. Ea a continuat să poarte, însă, acest model de chiloți de-a lungul întregii sale vieți, deși moda s-a schimbat de multe ori pe parcursul acelor ani.

Aceștia sunt chiloții bufanți ai Reginei Victoria
Aceștia sunt chiloții bufanți ai Reginei Victoria

Chiloții Reginei Victoria, vânduți la licitație

Chiloții Reginei Victoria avea o circumferinţă a taliei de 107 cm și datează din 1880-1890.

Chiloții Reginei Victoria au ajuns în urmă cu câțiva ani în posesia unei britanice care i-a cumpărat pentru zece lire sterline, de la un târg de Crăciun, drept cadou pentru tatăl ei.

În 2014, reprezentanţii casei de licitaţii Kent, din Marea Britanie, în posesia în care ajunsese perechea de budigăi însemnaţi cu coroana regală i-a scos la vânzare.

Pe chiloții Reginei Victoria era brodată monograma suveranei
Pe chiloții Reginei Victoria era brodată monograma suveranei

„Se făcea un număr mare de chiloţi pentru regină, deci aceştia au fost purtaţi, cel mai probabil, o singură dată”, a declarat, la acea vreme, Peter Mason, acţionar al casei de licitaţii.

Casa de licitații a reușit să vândă chiloții bufanți Reginei Victoria cu 6.200 de lire (8.600 de euro). În 2015, o altă pereche de chiloți ai suveranei, de data asta unii cu talie înaltă, au fost vânduți cu suma record: 17.200 de euro.

Regina Victoria, „bunica Europei”

Alexandrina Victoria s-a născut la 24 mai 1819,  în Londra, Marea Britanie și s-a stins la 22 ianuarie 1901, la Isle of Wight. A  fost regina Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei din 1837 până în 1901, împărăteasă a Indiilor, din 1877 până în 1901, şi stăpână a celor 28 de colonii britanice.

Victoria a fost fiica Prinţului Eduard, Duce de Kent şi Strathearn, al patrulea fiu al regelui George al III-lea. Atât Ducele de Kent cât şi regele au murit în 1820 şi Victoria a fost crescută sub supravegherea atentă a mamei ei de origine germană, Prinţesa Victoria de Saxe-Coburg-Saalfeld.

Regina Victoria a moştenit tronul la vârsta de 18 ani, după ce cei trei fraţi mai mari ai tatălui ei au murit fără să lase moştenitori legitimi în viaţă.

Regina Victoria, în a doua parte a vieții
Regina Victoria, în a doua parte a vieții

Regina s-a căsătorit în 1840 cu vărul ei primar, Prinţul Albert de Saxa-Coburg şi Gotha. Cei nouă copii ai lor şi cei 26 din cei 34 de nepoţi care au atins vârsta maturităţii s-au căsătorit în interiorul altor case regale sau familii nobile de-a lungul continentului, ea câştingându-şi astfel renumele de „bunica Europei”.

După decesul lui Albert în 1861, Victoria s-a aruncat într-un doliu profund şi a evitat apariţiile publice. Ca urmare a izolării ei, republicanismul a câştigat temporar puterea, dar în a doua jumătate a domniei sale, popularitatea ei a recuperat. Jubileele ei de Aur şi de Diamant au fost momente de sărbătoare publică.

image
image
image
image
image
image
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net