Ziua Națională 2020. Când începe și cum se organizează parada militară de la Arcul de Triumf din București

copil-cu-steag.jpg

Copil care ține în mână un steguleț tricolor de Ziua Națională 2020
Anul acesta, parada militară de la Arcul de Triumf se va organiza fără public

Ziua Națională a României 2020 va fi sărbătorită în liniște, fără ceremonii fastuoase și fără petreceri, iar românii se vor bucura de tradiționala fasole cu cârnați doar la ei acasă. Din păcate, în acest an, din cauza pandemiei, festivitățile organizate de 1 Decembrie vor fi simbolice. Iată cum se va desfășura parada militară de la Arcul de Triumf.

Ziua Națională 2020. Când începe parada militară de la Arcul de Triumf 

Parada militară organizată de Ziua Națională a României 2020 va începela ora 11, în Piața arcul de Triumf din București. Din păcate, anul acesta, din cauza epidemiei de coronavirus, doar 150 de militari vor defila în centrul Capitalei. Este vorba, mai exact, despre un grup restrâns de militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale. 

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia rămâne în carantină. Autoritățile au prelungit măsura pentru încă o săptămână

Cele mai importante momente ale ceremoniei de la Arcul de Triumf

  • Ceremonia se va desfășura fără public, fără invitați și va dura aproximativ 30 de minute.
  • Dacă în anii trecuți evenimentul debuta în sunete de trâmbițe, fanfară și veselie, anul acesta se va începe cu un moment de reculegere în memoria ostașilor căzuți la datorie, dar și în memoria victimelor Covid. Vor fi trase 21 de salve de tun.
  • Prezent va fi și președintele țării, Klaus IOhannis, care va deoune coroane de flori și va susține un discurs.

Va fi cea mai tristă zi a României

Anul acesta vom celebra cea mai tristă Zi Națională: fără ceremonii, fără parade, fără petreceri. Nu vom mai juca Hora Unirii în stradă și nu se va mai găti în piețele publice celebra fasole la cazan. Nu ne vom mai bucura nici de mici, nici de pastramă, nici de vin și țuică fiartă. Nu vom mai vedea nici tancuri, nici cai, nici avioane. Nu ne vom mai bucura de acrobațiile aeriene, iar copiii nu vor mai flutura stegulețe tricolore și nici baloane. Vom sta în casă anul acesta, izolați, dar în siguranță. Și ne vom uita la televizor. Căci parada va fi transmisă live pe principalele posturi tv.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1