Școala Centrală, anchetată de corpul de control al ministrului Educației în scandalul profesorului exibiționist

sorin-cimpeanu.jpg

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că dacă va fi găsit vinovat, profesorul exibiționist va fi sancționat conform legii

Școala Centrală din București este anchetată de corpul de control al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în urma scandalului iscat de un profesor care a apărut în fața elevilor în lenjerie intimă.

Ministrul Educației a trimis corpul de control la Școala Centrală din București acolo unde un profesor a apărut în fața elevilor, la orele online, în lenjerie intimă și le-a și arătat copiilor acest lucru. 

Sorin Cîmpeanu, despre scandalul de la Școala Centrală: „Un exemplu regretabil”

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației, a declarat pe marginea acestui subiect că va urmări îndeaproape ancheta. „În calitate de ministru, n-o să mă antepronunț înainte de finalizarea anchetei. După finalizare, o să mă raportez la maximul de sancțiuni permise de cadrul legal, e cel stabilit în Parlament. Oricât de mult ne-am dori să-l forțăm, suntem obligați să respectăm legea până îl schimbăm", a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.„Sunt, din păcate, și astfel de exemple. Îndrăznesc să cred că sunt efecte secundare ale perioadei de criză pandemică. Ministerul Educației are în vedere și acest caz de la Școala Centrală. Nu e la prima abatere, nu e singura abatere reclamată, e vorba și că a transmis unor părinți rezultatele școlare ale altor elevi. Aceste lucruri sunt în analiză la nivelul inspectoratului și al corpului de control. Înainte să vin aici, am cerut să meargă corpul de control la Școala Centrală, pentru a verifica situația. E un exemplu regretabil și trebuie să beneficieze de măsuri în consecință", a mai spus Cîmpeanu. 

scoala-centrala.jpg

Școala Centrală București
Un profesor de la Școala Centrală, care ținea ore online, le-a arătat elevilor lenjeria intimă
Sursa foto: Wikipedia

Dascălul este în acest moment în concediu fără plată. Însă reprezentanții școlii au început demersurile în urma primei sesizări primite, potrivit Digi24. Urmează să ia măsuri și în ceea ce privește a doua plângere depusă. Posibilele sancțiuni vor fi stabilite, însă, după finalizarea anchetei disciplinare.

Mariana Vișan, directoarea Școlii Centrale: „E dreptul lui să fie în concediu”

Mariana Vișan, directoarea Școlii Centrale din București și profesoară de franceză, a declarat că nu știa ca părinții să fi depus vreo plângere la minister. "Faptul că părinții au depus și la Minister plângeri, noi nu știm. Știu că au depus la inspectorat și la școală. Noi am citit și analizat sesizarea și am dispus măsurile legale în vigoare, conform legii educației. E dreptul lui să fie în concediu fără plată, ne-a cerut din motive personale și conform Codului Muncii, are dreptul să îi aprobăm această cerere", a declarat directoarea Școlii Centrale din Capitală.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1