Scandal pe ridicarea autoturismelor în Capitală. ”Polițiștii locali nu au voie să ridice mașinile”

Ultima actualizare:

    ”Hingherii” de mașini pot ridica începând de astăzi, 26 august, tot ce este parcat neregulamentar
”Hingherii” de mașini pot ridica începând de astăzi, 26 august, tot ce este parcat neregulamentar

De astăzi, 26 august, în București au început să fie ridicate autoturismele parcate neregulamentar. ”Hingherii” de mașini vor acționa alături de polițiștii locali, iar Avocatul Poporului, Renate Weber, spune că este ilegal. ”Polițiștii locali nu au voie să ridice mașinile, doar cei de la Rutieră”, a precizat aceasta.

UPDATE, ora 14.00

Reprezentanții Poliției Locale București au anunțat că au început în această dimineață să ridice mașinile parcate neregulamentar, pe care le-au depozitat pe terenurile amenjate pe Bd. Metalurgiei, din sectorul 4, și Bd. Timișoara, din sectorul 6. Până acum, au ridicat șapte mașini, iar în cazul altor trei șoferii au fost amendați, pentru că au apucat să ajungă în timp util la autoturism.

Potrivit Codului Rutier, doar ”Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz. Ridicarea vehiculelor dispusă de poliţia rutieră se realizează potrivit procedurii stabilite prin regulament”, scrie în document.

Cu toate acestea, reprezentanții Primăriei Capitalei au anunțat faptul că și poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti vor dispune ridicarea”.

„Începem ridicarea mașinilor în mai puțin de o săptămână, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi două locații unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, și cealaltă pe Bulevardul Timișoarei”, au declarat, săptămâna trecută reprezentanți ai Poliției Locale București.

Astfel că Avocatul Poporului, Renate Weber, a cerut Prefectului Capitalei să atace în contencios administrativ hotărârea Consiliului General prin care s-a decis ridicarea de către poliția locală a automobilelor parcate neregulamentar.

Gabriela Firea, supărată că nu i se voie să ridice mașinile

Supărată, primarul Gabriela Firea a răbufnit. ”Instituţia Avocatul Poporului tinde să devină avocatul nesimţirii! Ne şicanează şi ceartă că îi deranjăm pe prost-crescuţii care blochează cu maşinile: spitale, şcoli, locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi, instituţii, linii de tramvai, staţii de autobuz, chiar proprietăţi private, sub pretextul că ‘am coborât să-mi iau ţigări’… şi se mai întorc după vreo două ore! S-a rezolvat cazul Caracal, s-au epuizat toaletele în curte ale şcolilor din mediul rural, în toate spitalele din ţară e ca în America! Totul este perfect! Avocatului Poporului nu-i mai rămâne decât să se ocupe de cocalari!”, a scris Firea pe Facebook.

Primăria Capitalei nu spune dacă a început să ridice mașinile

Până la această oră, reperezentanții Primăriei Generale nu au răspuns la telefon ca să ne spună dacă au început oficial să ridice mașinile sau dacă au blocat acțiunea până când se pun de acord cu Brigada Rutieră.

Singura îndreptățită, de altfel, să-i amendeze pe șoferi și să dispună ridicarea mașinilor.  

Citește și:

https://www.click.ro/news/bucuresti/atentie-soferi-din-26-august-se-ridica-masinile-bucuresti-cat-te-costa

https://www.click.ro/news/national/atentie-unde-parcati-primaria-capitalei-aprobat-ridicarea-masinilor-stationate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net